COVID 19: Serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan genåbne den 17. juni

Publiceret 16-06-2021

Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

Epidemikommissionen har nu foretaget en revurdering af nedlukningen, hvor det indstilles, at serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan genåbne efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til per d. 17. juni. Epidemikommissionen lægger endvidere vægt på, at der fortsat er opmærksomhed på lokalt at understøtte overholdelse af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger om smitteforebyggelse, og at der fortsat er dialog med serveringsstederne i området. Baggrunden for denne vurdering er den positive udvikling i smittesituationen i Aalborg.  De tre sogne centralt beliggende i Aalborg har over flere dage ligget under grænserne for den automatiske model for lokale nedlukninger. De kommunale smittetal for Aalborg er ligeledes faldende.

Regeringen har valgt at følge indstillingen fra Epidemikommissionen og serveringsstederne i og omkring Jomfru Ane Gade (beliggende på Jomfru Ane Gade og Jomfru Anes Gård) kan derfor genåbne fra d. 17. juni.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”I disse dage tager vi store skridt mod en mere normal hverdag, hvor mundbindet, i langt de fleste tilfælde, kan blive i tasken, og flere andre restriktioner også forsvinder. Derfor er det også en glædelig nyhed, at de mange barer og cafeer i og omkring Jomfru Ane Gade nu igen kan slå dørene op og byde gæster velkommen. Vi skal dog stadig være opmærksomme på smitten, der ikke har forladt os helt endnu og fortsat reagere, hvis smitten stiger. Det har de gjort i Aalborg Kommune, hvor Aalborgenserne har taget et stort ansvar på sig for at slå smitten ned. Det ser vi resultatet af med en meget positiv udvikling i smittetallene, der nu betyder, at nordjyderne fra på torsdag igen kan have en sjov aften i Jomfru Ane Gade. ”

For mere information kontakt: 

Erhvervsministeriets pressetelefon tlf.: 91 33 70 07