Populær pulje for coronaramte erhverv åbner for ny runde

Publiceret 29-01-2021

I dag kan virksomheder igen søge Omstillingspuljen. Mere end 300 projekter i hele landet har allerede fået støtte, og forud for næste ansøgningsrunde er der afsat mere end 100 millioner kroner yderligere til puljen.

Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier, som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte i alt 225 millioner kr. til omstilling. Puljen er rettet mod særligt hårdt ramte erhverv, der skal omstille forretningen på grund af coronakrisen.

I første runde fik over 300 virksomheder tilsammen mere end 100 mio. kr. fra puljen. Der blev givet flest midler til ombygninger og udvikling af digitale løsninger, der skal udvide markedet og forbedre kundeoplevelsen både under og efter Corona.  Restauranter har kunne optimere take-away oplevelsen med nye digitale bestillingsmoduler og bæredygtig udbringning af mad. 

”Vores virksomheder bekræfter igen og igen, at de kan omstille sig i den svære tid. Jeg er rigtig glad for at så mange virksomheder benytter sig af puljen, så de kan få hjælp til at styrke forretningen, udvikle digitale tiltag og grønne initiativer. Corona og dens indgriben i hverdagen er hård kost for vores erhvervsliv, og vi skal give dem de bedst mulige vilkår for at omstille sig til den nye hverdag,” siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.

Erhvervshusene står klar med vejledning og sparring

Omstillingspuljen administreres af Erhvervshus Hovedstaden i et bredt samarbejde med resten af landets tværkommunale erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen. Administrerende direktør i Erhvervshus Hovedstaden, Liselotte Hohwy Stokholm, understreger, at selvom puljen er ment som et særligt løft til oplevelsesbranchen, bl.a. hoteller, restauranter og konferencecentre, er alle virksomheder, der er hårdt ramt af Covid-19-krisen, inviteret til at søge:

”Vi håber på igen at se mange spændende ansøgninger og initiativer fra virksomheder over hele landet. Det vigtigste er, at man har en plan for at ville omstille sin forretning og har visioner for, hvordan man vil navigere og udvikle sig i en ændret markedssituation,” siger Liselotte Hohwy Stokholm.

Omstillingspuljen kan søges indtil den 19. februar og al information om, hvordan man søger og hvilke kriterier, der skal være opfyldt, kan findes på Erhvervshus Hovedstadens website (link). Virksomheder, herunder ansøgere til omstillingspuljen, kan løbende få hjælp og uvildig sparring om deres situation i landets 6 erhvervshuse og deres filialer.

For yderligere oplysninger kontakt:

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk