Hjælpepakker til erhvervslivet forlænges i takt med restriktioner

Publiceret 28-01-2021

Hjælpen til danske virksomheder forlænges, nu hvor restriktionerne fortsætter frem til og med den 28. februar.

Corona-epidemien er stadig i det danske samfund, og selvom der er en positiv effekt af de nuværende tiltag, så er der fortsat usikkerhed om smittespredningen i februar. Derfor er de skærpede restriktioner blevet forlænget, og der skal være hjælp at hente, når corona gør det svært at drive en virksomhed.

De generelle hjælpepakker til dansk erhvervs- og kulturliv bliver dermed forlænget, så de følger med restriktionerne. Det betyder, at virksomheder i hele Danmark har mulighed for at søge alle eksisterende ordninger. Det samme gælder lønkompensationsordningen, som også har en opstillingsperiode på syv dage, hvor virksomheder fortsat kan modtage lønkompensation, når de skærpede restriktioner ophører.

”Så længe der er restriktioner, så skal hjælpen følge med til de danske virksomheder. Det er vigtigt for mig at understrege, at alle ordninger er åbne, og hver uge kan virksomheder se, hvornår de kan forvente at få svar på deres ansøgning hos Erhvervsstyrelsen. Det er helt afgørende, at vi holder hånden under erhvervslivet med et effektivt og bredt sikkerhedsnet, og derfor forsøger vi også løbende at forkorte ventetiden på ordningerne,” siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.

Få mere information

Find hjælp til hvordan din virksomhed skal håndtere coronaregler, og hvordan du kan søge hjælp på www.virksomhedsguiden.dk eller ring til Erhvervsstyrelsens corona-hotline på 72 20 00 34.

Hvis du er journalist og har brug for yderligere information, så kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07