Regeringen justerer click & collect-ordning til gavn for detailhandlen

Publiceret 05-02-2021

Regeringen har foretaget en mindre justering af den gældende undtagelse fra nedlukningen i detailhandlen, som tillader, at de lukkede detailhandlende kan tilbyde kunderne at handle via click & collect.

Selvom smitten med corona-virus lige nu er faldende, står Danmark stadig over for nye og mere smitsomme virusvarianter, som er bekymrende. Derfor har regeringen efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne forlænget nedlukningen til 28. februar.

Hjælpepakkerne er samtidig forlænget. Men dansk detailhandel lider under nedlukningen, og derfor har regeringen nu valgt at lave en mindre justering til gavn for netop denne del af dansk erhvervsliv.

Dermed bliver det nu fra mandag den 8. februar 2021 tilladt at de lukkede detailhandlende kan tilbyde kunder at handle via click & collect uden forudbetaling. Det betyder, at kunder fremover vil kunne betale for de varer, de har forudbestilt ved afhentningen i butikken.

Det vil være en stor hjælp for de butikker, som f.eks. ikke har en digital betalingsløsning på deres hjemmeside.

Der må stadig alene ske udlevering af en forudbestilt vare i butikken, og reglerne indrettes således, at man skal kunne dokumentere forudbestillingen f.eks. ved en ordrebekræftelse fra butikken på sms eller e-mail.

Udvalgsvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer samt butikker, der er beliggende heri, kan allerede i dag holde åbent for offentligheden med henblik på afhentning af pakker og varer, der er forudbestilt og forudbetalt ved fjernsalg (click & collect). Det vil sige, at kunden kan bestille og betale for en vare ved fjernsalg, fx ved e-handel, som efterfølgende afhentes fysisk i butikken.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er muligt at gennemføre justeringen uden stor risiko for smittespredning, hvis de smitteforebyggende tiltag følges i detailhandlen.

Det vil derfor blive gentaget og understreget over for detailhandlen, at de gældende restriktioner, retningslinjer og smitteforebyggende tiltag også skal implementeres og overholdes ved click & collect.

Få mere information:

Find hjælp til hvordan din virksomhed skal håndtere coronaregler, og hvordan du kan søge hjælp på www.virksomhedsguiden.dk eller ring til Erhvervsstyrelsens corona-hotline på 72 20 00 34.

Hvis du er journalist og har brug for yderligere information, så kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07