Regeringen udpeger ny formand for Klimapartnerskabet for service, it og rådgivning

Publiceret 27-08-2021

Kathrine Forsberg bliver ny formand for klimapartnerskabet for service, it og rådgivning. Klimapartnerskabet vil i efteråret fremlægge sin sektorkøreplan.

Kathrine Forsberg, adm. direktør i Atea, er ny formand for klimapartnerskabet for service, it og rådgivning. Hun erstatter forhenværende formand Eva Berneke, der grundet et jobskifte selv har ønsket at give formandskabet videre. Klimapartnerskabet for IT, service og rådgivning sekretariatsbetjenes af Dansk Erhverv.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Først og fremmest vil jeg gerne takke Eva Berneke for hendes arbejde med klimapartnerskabet. Nu er stafetten givet videre til Kathrine Forsberg, som betyder, at vi forsat står stærkt i det videre arbejde med klimapartnerskaberne. Dermed fortsætter vi det gode samarbejde, som betyder, at vi i fællesskab med erhvervslivet kan finde bæredygtige løsninger. På den måde kan vi skabe de bedste muligheder for, at danske virksomheder kan bidrage til Danmarks ambitiøse klimamålsætning og skabe nye grønne erhvervseventyr.”

Kathrine Forsberg, adm. direktør i Atea:
”Det er et vigtigt partnerskab for en sammensat sektor, der ikke selv har den store udledning, men som kan bidrage til at reducere udledningen i andre sektorer. Både rådgivning i energioptimering, datadrevet energistyring og grønne serviceydelser er vigtige for hele samfundets grønne omstilling. Derfor er jeg glad for at sætte mig i spidsen for partnerskabet, der har udarbejdet nogle gode anbefalinger. Vi har dog endnu ikke fået det fulde udbytte af sektorens løsninger, så det ser jeg frem til at arbejde videre med i regi af klimapartnerskabet.”

Grønt Erhvervsforum og klimaprojekter

Regeringen modtog på sit seneste møde i Grønt Erhvervsforum den 25/3 2021 6 af klimapartnerskabernes sektorkøreplaner, som beskriver virksomhedernes målsætninger og indsatser samt regeringens tiltag for at understøtte sektorernes grønne omstilling. På det næste møde i Grønt Erhvervsforum den 8/10 vil regeringen modtage de næste seks sektorkøreplaner og samtidig vil man bl.a. gøre status på de foreløbige resultater fra arbejdet med klimapartnerskaberne. Sideløbende etableres nye samarbejdsprojekter, der går på tværs af forskellige sektorer og brancher. Foreløbigt er der fem konkrete projekter, der vedrører strategier for Power to X og CO2-lagring (CCS), nye metoder til CO2-opgørelser, grønne kompetencer, klimavenlig kost, og biosolutions.

For mere information kontakt: 

Tina Buhl Pretzmann, presserådgiver Erhvervsministeriet, tlf.: 91 33 70 17