Liberale erhverv åbner op i yderligere fire kommuner

Publiceret 09-04-2021

Smitten er nu så meget under kontrol, så de liberale erhverv kan holde åbent i 97 ud af 98 kommuner fra mandag den 12. april.

Tidligere har regeringen måtte udskyde genåbningen af de liberale erhverv i Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe. Det skete efter anbefalinger fra Epidemikommissionen, men efter lokale nedlukninger i en uge går det nu så meget fremad, så alle kommuner på nær Ishøj kan åbne op igen. 

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Rigtig mange erhvervsdrivende har sukket efter at åbne dørene op for deres kunder igen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan fortsætte genåbningen i 97 ud af 98 kommuner. Udviklingen bekræfter at de midlertidige nedlukninger og den stærke indsats fra lokalsamfundene har haft en effekt, men vi er naturligvis ikke i mål før alle virksomheder kan holde åbent. Derfor vil der fortsat være hjælp at hente, hvis coronakrisen lukker ordrebøgerne.”

Epidemikommissionen har rådgivet om, at Ishøj Kommune, foreløbigt til og med den 18. april 2021, undtages fra genåbning af hhv. liberale serviceerhverv og indkøbscentre m.v. (med et areal på 15.000 m2 eller derunder). Epidemikommissionen har blandt andet lagt vægt på, at Ishøj kommune har et incidensniveau på over 200.

Det er et bredt politisk flertal, som er blevet enige om en rammeaftale for genåbningen af Danmark. Ifølge aftalen skal myndighederne iværksætte tiltag og restriktioner ved lokale udbrud, der både sikrer en øjeblikkelig håndtering af det konkrete udbrud – men samtidig også den nødvendige aktivitetsnedgang i det berørte område, så smitten kommer under kontrol.

Der er fortsat muligt at søge hjælpepakker og lønkompensation til og med den 30. juni 2021. Det betyder, at virksomheder og selvstændige med en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. kan få hjælp. Virksomheder, der er tvangslukket, kan få op til 100 pct. kompensation for faste omkostninger.

Læs rådgivende vurdering fra Epidemikommissionen.pdf

For yderligere kontakt:

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07.