Ekspertgruppe har afleveret anbefalinger

Publiceret 23-04-2021

Ekspertgruppen for store arrangementer har i dag afleveret sine anbefalinger til, hvordan større forsamlinger kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. Ekspertgruppens arbejde bliver nu overdraget til partierne bag rammeaftalen for genåbning af Danmark.

KULTURMINISTER JOY MOGENSEN SIGER:

”Ekspertgruppen har nu afleveret sine anbefalinger til, hvordan der kan afholdes koncerter, festivaler og andre større arrangementer sundhedsmæssigt forsvarligt. Nu skal partierne se på ekspertgruppens arbejde. Regeringen og en række af Folketingets partier har tidligere på året besluttet at videreføre arrangørordningen frem til den 30. september 2021, så der kan kompenseres, hvis det viser sig, at arrangører ikke kan afholde større arrangementer som følge af COVID-19-relaterede restriktioner. Det er meget vigtigt, at vi har fået et økonomisk sikkerhedsnet på plads.”

ERHVERVSMINISTER SIMON KOLLERUP SIGER:

”Vi går i øjeblikket en lysere tid i møde, hvor samfundshjulene skal forsvarligt op i gear igen. Derfor er jeg glad for, at vi nu har modtaget ekspertgruppens anbefalinger til, hvordan vi kan give bl.a. vores messe- og konferencecentre klarhed omkring større forsamlinger. Med ekspertgruppens rapport er der skabt en god ramme for de politiske drøftelser, og jeg håber, at der kan findes en god løsning for erhvervslivet samtidig med, at vi opretholder kontrollen med pandemien. Det skylder vi dem og alle danskerne, som skal i gang med at planlægge sommerens store begivenheder.”

Der er teknisk gennemgang af ekspertgruppens anbefalinger for partierne bag rammeaftalen for genåbning af Danmark på mandag den 26. april.

OM ANBEFALINGERNE

Ekspertgruppen foreslår syv konkrete ordninger for afholdelse af større arrangementer og forsamlinger, der kan opdeles i to faser.

Ekspertgruppen foreslår, at større kultur- og idrætsarrangementer, konferencer og messer samt udendørs motionsevents kan åbne med en række smitteforebyggende tiltag. Endvidere foreslår ekspertgruppen udbredelse af ”superligaordningen”, herunder mulighed for sektionering i grupper af 500-1.000 tilskuere, til andre siddende kulturarrangementer.

Ekspertgruppen foreslår også ordninger for både udendørs og indendørs stående arrangementer, herunder festivaler og koncerter. Ekspertgruppen vurderer dog, at de indendørs arrangementer først er mulige at iværksætte i fase 2.

Ekspertgruppen har været sammensat af medlemmer med viden om afvikling af større arrangementer, smitteforebyggelse, kultur- og idrætslivet samt messe- og konferenceerhvervet.

DE SYV ORDNINGER:

  1. Ordning for større kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum,
  2. Ordning for konferencer og møder,
  3. Ordning for messer,
  4. Ordning for markeder,
  5. Ordning for udendørs motionsevents,
  6. Ordning for udendørs stående arrangementer,
  7. Ordning for indendørs stående arrangementer.

Læs ekspertgruppens anbefalinger her (pdf)

For yderligere information:

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16

Erhvervsministeriet pressetelefon: 91 33 70 07