COVID-19: Her er retningslinjerne for udendørsservering

Publiceret 15-04-2021

Anden fase af den gradvise og kontrollerede genåbning af Danmark står for døren. Derfor har Erhvervsministeriet netop sendt retningslinjer ud for udendørsservering for at forberede erhvervslivet bedst muligt.

Flere danskere bliver hver dag vaccineret mod coronavirus, og samtidig er udviklingen i smitten stabil.

Derfor har et bredt flertal af Folketinget med rammeaftalen for genåbning af Danmark allerede genåbnet de liberale erhverv og mindre indkøbscentre mv.  

Og i næste uge venter næste fase af genåbningen, hvor udgangspunktet er, at der fra den 21. april åbnes for udendørsservering på restauranter og caféer mv. Inden næste fase vil aftalepartierne i denne uge aftale det præcise indhold på baggrund af udviklingen i epidemien og faglig vurdering fra Statens Serum Institut.

For at forberede erhvervslivet på de eventuelle genåbningsforhold er der udarbejdet retningslinjer for udendørsservering efter drøftelser med sektorpartnerskabet. De viser, hvordan genåbningen skal foregå i praksis for at mindske smittespredningen.

Der vil i forbindelse med genåbningen af udeservering ikke være arealkrav for udendørsservering, men det skal indrettes sådan, at der kan opretholdes 1 meters afstand mellem gæsterne. Som et nyt element vil der gælde krav om brug af coronapas, jf. genåbningsaftalen.

Retningslinjerne svarer på øvrige områder i alt væsentlighed til de regler som var gældende, da serveringsstederne blev lukket ned i december.

Retningslinjerne er udarbejdet efter dialog mellem Erhvervsministeriet, Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Justitsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Arbejdstilsynet, samt erhvervslivets og arbejdsmarkedets parter.

Læs retningslinjerne her.

For yderligere kontakt:

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07