Ny formand for Creative Denmark

Publiceret 12-10-2020

Mette Kynne Frandsen bliver ny bestyrelsesformand.

Mette Kynne Frandsen, der er adm. direktør i Henning Larsen Group, er blevet udpeget som formand for Creative Denmark af erhvervsminister Simon Kollerup:

”Danmark har en stolt tradition inden for design, arkitektur og kunst, og Creative Denmark styrker vores kreative virksomheder og deres omdømme ude i verden. Bestyrelsen spiller en afgørende rolle i det vigtige arbejde, og derfor er jeg meget glad for, at Mette Kynne Frandsen har takket ja til formandsposten. Med sin store erfaring inden for de kreative erhverv og eksport er Mette den helt rigtige til at hjælpe vores virksomheder godt over landegrænsen.”

Mette Kynne Frandsen har tidligere bl.a. været formand for Danmarks Eksportråd, næstformand for Det Kongelige Kunstakademi og medlem af Vækstteam for kreative erhverv, og hun ser frem til arbejdet som bestyrelsesformand:

”De kreative erhverv i Danmark dækker over et enormt kompetencefelt, hvor innovation, kvalitet, æstetik og funktion går hånd i hånd. De kreative erhverv arbejder i høj grad med at skabe oplevelser og bæredygtige løsninger for mennesker. Det er der stor efterspørgsel på og behov for ude i verden. Derfor skal vi arbejde på at øge synliggørelsen af alle de danske kreative løsninger og kompetencer ude på markederne og derved samtidig understøtte væksten i de kreative erhverv i Danmark. Dette ligger mig meget på sinde, og jeg glæder mig til at bringe mine kompetencer og erfaringer på banen. Jeg ser især frem til de gode synergier og samarbejdet på tværs af de kreative erhverv, da jeg mener, at vi sammen kan spille hinanden stærkere og finde nye veje til internationale eksporteventyr.”

Om Creative Denmark

Creative Denmark er et offentligt-privat konsortium, der blev stiftet i december 2019 af Dansk Industri, Dansk Erhverv, Realdania, Erhvervsministeriet, Udenrigsministeriet og Kulturministeriet på baggrund af Vækstplanen for kreative erhverv.

Sammen med andre aktører på området skal Creative Denmark øge den internationale eksponering ud fra de kreative erhvervs særlige DNA og styrkepositioner.

Presserådgiver: Camilla Christensen Weigel, 91 33 70 97