Minister vil høre låneramte danskeres historie

Publiceret 09-10-2020

Ude i landdistrikterne oplever nogle danskere, at postnummeret står i vejen for et boliglån. Derfor har ministeren oprettet en ny mail, hvor danskerne kan dele deres oplevelser.

I dag er der ikke nogen tal, som viser hvor mange danskere, som får afslag i banken på grund af postnummeret.

Derfor har erhvervsministeren nu oprettet en mail, hvor danskerne kan dele deres historier. Historierne skal give ministeren det bedste afsæt for at løse låneudfordringerne ude i landdistrikterne.

”Det er en meget uholdbar situation, at virksomme danskere ikke kan starte virksomhed eller købe deres drømmehus, fordi de bor på landet. Det er et problem vi ser igen og igen, og konsekvensen er, at byerne udvikler sig, mens vores landdistrikter går i stå. Problemet starter med mørketal, for lige nu har bankerne ingen tal, som viser problemets omfang. I første omgang skal vi derfor have danskerne i tale. Vi skal snakke med alle dem, som måske godt kan låne penge i banken, men som ikke må købe drømmeboligen på grund af dens beliggenhed. Danmark skal være et land med lige muligheder for alle, og derfor skal vi simpelthen have løst låneudfordringerne i landdistrikterne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Har du oplevet, at postnummeret stod i vejen for et lån, så kan du sende en mail til lpl@em.dk.

Alle henvendelser bliver læst, men ministeriet går ikke ind i de enkelte sager.

Presserådgiver: Camilla Christensen Weigel, 91 33 70 97