Europas mest digitale lande vil vise vejen for kunstig intelligens

Publiceret 08-10-2020

Sammen har Europas mest digitale lande underskrevet et positions-papir, som skal fremme udviklingen af kunstig intelligens til fordel for både virksomheder og forbrugere.

Kunstig intelligens er et værktøj, som skal udvikles og bruges i hele EU, men på en måde, som beskytter borgerne og samfundet.

Det er erhvervsminister Simon Kollerup og hans kolleger fra EU’s mest digitaliserede lande (D9+-gruppen - Belgien, Danmark, Estland, Finland, Holland, Irland, Luxembourg, Polen, Tjekkiet og Sverige) netop blevet enige om.

I et positionspapir foreslår ministrene, hvordan udviklingen af kunstig intelligens kan formes, så man beskytter og styrker de danske og europæiske borgere, mens man understøtter innovation og samfundsudviklingen med respekt for de europæiske værdier.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtaler:

”Kunstig intelligens rummer uanede muligheder for danske og europæiske virksomheder. Her skal vi vise, at ansvarlig brug af teknologien kan styrke både forbrugernes tryghed og tillid og muligheden for at udvikle nye og smarte forretningseventyr. Derfor er jeg glad for, at jeg og mine europæiske kolleger har fundet fælles fodslag om, hvordan vi sammen kan skubbe udviklingen i den rigtige retning.

Blandt forslagene i positionspapiret er en frivillig europæisk mærkningsordning, hvor virksomheder kan få mulighed for at markedsføre sig ud fra sin ansvarlige omgang med kunstig intelligens.

Og så er man enige om, at der skal stilles krav til de løsninger, som indeholder store risici for både den enkelte borger og for samfundet som hele.

Udover D9+-landene har også Frankrig, Letland, Portugal og Spanien tilsluttet sig papiret.

Læs positionspapiret om kunstig intelligens her.