Regeringen vil afsætte over 200 millioner kroner til ny life science strategi

Publiceret 09-11-2020

Regeringen har i dag lanceret en eksportpakke, der skal understøtte dansk eksport under corona. Som en del af eksportpakken vil regeringen prioritere 200 millioner kroner samlet til en national life science strategi, som skal skabe vækst, arbejdspladser og styrke den gode patientbehandling.

Som led i finanslovsforhandlingerne lancerer regeringen en eksportpakke på 1,5 milliarder kroner, som skal fordeles fra 2021 til 2023. Som en del af eksportpakken vil regeringen afsætte 70 millioner kroner årligt til en national life science strategi.

Strategien vil blandt andet indeholde initiativer inden for forskning, udvikling, sundhedsdata og eksportfremme, ligesom grønne løsninger vil være i fokus i den fremtidige life science indsats.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Det er regeringens ambition, at Danmark skal være i den absolutte elite inden for innovative og grønne life science-løsninger. Life science-sektoren har etableret sig som et af vores mest konkurrencedygtige erhverv med en tæt sammenhæng til det stærke danske velfærdssamfund. Derfor er det afgørende, at vi styrker branchens rammevilkår, så vi kan fortsætte med at udvikle en af landets førende styrkepositioner."

Life science-industrien er en af Danmarks helt store eksportsektorer. De seneste 10 år har life science-industrien næsten tredoblet eksporten til i alt 142 milliarder kroner i 2019. Det svarer til 19 pct. af Danmarks samlede vareeksport. Selvom produktionen er i vækst, så er det samtidig lykkedes for sektoren at halvere sin samlede CO2-udledning siden 1990.

Life science strategien lanceres efter planen inden udgangen af 2020.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk