COVID-19: Nu kommer kompensationen til aflyste arrangementer

Publiceret 20-03-2020

Første kompensationsordning er nu åben for dansk erhvervsliv. Det drejer sig om de arrangører, der måtte aflyse arrangementer for mere end 1.000 personer på grund af corona-virusudbruddet.

Erhvervsstyrelsen har i dag åbnet for ansøgninger til den første kompensationsordning, som regeringen har lanceret for at holde hånden under danske virksomheder, danske lønmodtagere og danske arbejdspladser.

Det drejer sig om kompensation til arrangører af større arrangementer, som fulgte statsministerens opfordring til at aflyse eller udskyde deres planlagte arrangementer for mere end 1.000 personer i perioden 6. marts 2020 til og med den 31. marts 2020.

”Vi står i en ekstraordinær situation, hvor det er uforsvarligt at være så mange sammen på grund af smittefaren. Men det er klart, at det kan have nogle store økonomiske konsekvenser for koncertarrangører eller sportsklubber, når man pludselig med kort varsel skal aflyse sine planer. Derfor træder regeringen selvfølgelig til, så de kommer ud på den anden side af det her med så få skrammer som muligt,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Arrangører, som har udvist samfundsansvar og fulgt opfordringen, kan nu søge om kompensation. Dermed kan arrangørerne få kompensation for tabte indtægter ved aflysning eller merudgifter ved at udskyde arrangementet.

Ordningen gælder for alle arrangementer, der lever op til en række kriterier – blandt andet:

  • 1000 deltagere, eller 500 deltagere, hvis arrangementet var målrettet de særlige risikogrupper (ældre over 80 år, gravide eller kronisk syge).

Alle arrangementer, der opfylder ordningens kriterier, vil blive kompenseret.

Ud over kompensation for aflyste arrangementer, har regeringen også indført en lang række andre tiltag, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og virksomheder, der er ramt af konsekvenserne af corona-udbruddet.

Det drejer sig blandt andet om lønkompensation for medarbejdere, kompensation for tabte indtægter for selvstændige og små erhvervsdrivende og kompensation for faste udgifter for særligt hårdt ramte virksomheder.

Derudover er det besluttet at virksomheder kan udskyde skattebetalinger, ligesom der er indført bl.a. statsgaranti på lån i banken og eksporthjælp til udsatte virksomheder.

Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanket.

Se faktaark om initiativerne her.

Yderligere oplysninger

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07.