COVID-19: Retningslinjer klar til indkøbscentre og stormagasiner

Publiceret 08-05-2020

Indkøbscentre og stormagasiner er blandt de virksomheder, der nu kan genåbne. I den forbindelse er der lavet retningslinjer, som skal hjælpe virksomhederne med en tryg og forsvarlig genåbning og hverdag under coronaen.

Efter at regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale om næste fase af genåbningen kan en række virksomheder nu starte igen. For at det kan ske forsvarligt og trygt, har myndighederne lavet et sæt retningslinjer, som skal hjælpe virksomhederne til at undgå smittespredning.

Retningslinjerne gælder indkøbscentre, stormagasiner og lignende

I retningslinjerne lægges der vægt på at sikre god afstand, grundig hygiejne og tilstrækkelig rengøring.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

"Det er rigtig godt, at endnu flere virksomheder nu kan få lov til at slå dørene op til kunder og gæster igen. Vi skal have gang i hjulene igen, selvom vi stadig skal passe på smittespredningen. Derfor er jeg glad for, at myndighederne er klar med retningslinjer for, hvordan det kan ske på en forsvarlig og tryg måde."

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard:

”Det er glædeligt, at vi kan tage næste skridt i genåbningen, så vi kan få flere lønmodtagere tilbage på arbejde og give arbejdsmarkedet et yderligere skub i den rigtige retning. Det skal ske med rette balance og hensyn til, at vi fortsat kan holde smitten under kontrol.

Derfor er det godt, at vi har fået lavet nogle klare retningslinjer for de brancher, der nu får lov at genåbne, og her har vi selvfølgelig lyttet til sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så det er gjort forsvarligt, og de ansatte kan føle sig trygge på arbejdspladsen.”

Arbejdstilsynet vil understøtte den fortsatte genåbning med vejledende informationsmateriale, ligesom der i takt med genåbningen vil ske en løbende tilpasning af Arbejdstilsynets udgående tilsynsaktivitet, som det i dag er aftalt med Folketingets partier.

Retningslinjerne er udarbejdet efter dialog mellem Erhvervsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Arbejdstilsynet, Styrelsen for patientsikkerhed samt erhvervslivets og arbejdsmarkedets parter og skal bidrage til, at de omfattede virksomheder kan minimere risikoen for smitte, så det er trygt for både kunder og medarbejdere.

Arbejdstilsynet og Erhvervsstyrelsen vil løbende vejlede og kommunikere om retningslinjerne.

Yderligere oplysninger:

De fulde retningslinjer for stormagasiner, indkøbscentre med videre findes her 

 

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07.