COVID-19: Milliarder på vej til iværksættere og vækstvirksomheder

Publiceret 08-05-2020

En ny matchordning skal hjælpe iværksættere og vækstvirksomheder, der er ramt af krisen, med at skaffe kapital.

Nu kan danske iværksættere og venturevirksomheder få en stor økonomisk håndsrækning fra Vækstfonden. En ordning betyder nemlig, at virksomheder kan få matchet deres investering op til tre gange – i nogle tilfælde kan Vækstfonden endda lægge hele den nødvendige sum.

Erhvervsminister Simon Kollerup er glad for løsningen:

”Vi har brug for iværksættere til at skabe vækst og arbejdspladser i fremtiden, men lige nu holder mange private investorer vejret. Vi må ikke tabe en generation af gode ideer på grund af corona. Derfor er jeg glad for, at vi åbner nye muligheder for matchfinansiering i Vækstfonden. Hvis du skaffer en investering til din virksomhed, så kan Vækstfonden fremover matche op til tre kroner for hver krone, du selv har rejst i investering.

Det er en win-win for Danmark og iværksætterne!”

3,4 milliarder til trængte iværksættere og vækstvirksomheder

Initiativet er kommer på plads efter, at regeringen og et enigt Folketing den 18. april besluttede at sende yderligere 3,4 mia. kr. til de tidlige iværksættere og venturevirksomheder via Vækstfonden. Hjælpen skal gå til virksomheder, som ikke passer ind i de hidtil fremlagte hjælpepakker, og en stor del af iværksætterne, der er ramt af krisen, får dermed tiltrængt hjælp.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Matchfinansieringen kommer til at få stor betydning for de danske iværksættere og venturevirksomheder, der er pressede lige nu på grund af corona. Mange af de ildsjæle, som har fået sat en stopper for deres planer på grund af krisen, kan nu få en stor økonomisk hjælp takket være den her ordning. Iværksætterne spiller en vigtig rolle, når vi åbner samfundet igen, med at gøre deres gode ideer til fremtidens arbejdspladser. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at sørge for, at de får en ekstra hjælpende hånd.”

Rolf Kjærgaard adm. direktør i Vækstfonden:

”Vi har i tæt dialog med myndighederne og arbejder benhårdt for at sikre, at der fortsat er risikovillig kapital til de tidlige iværksættere og venturevirksomhederne– også under krisen. Derfor er vi glade for, at vi i dag kan gå ud med en række produkter, vi har skræddersyet til netop denne målgruppe. Det er vigtigt og godt set af politikerne, at vi skal yde særlig hjælp til lige præcis denne gruppe af virksomheder.”

Matcher investeringer op til 3 til 1

Produkterne er tilgængelige i Vækstfonden fra i dag, og der er tale om fire opdaterede produkter, som betyder, at Vækstfonden kan lægge op til tre gange den investering, som virksomheden selv skaffer via en business angel, en investor eller andre aktører – i nogle tilfælde kan Vækstfonden endda lægge hele den nødvendige sum.

Som en del af regeringens COVID-19 erhvervspakker til erhvervslivet har Vækstfonden tidligere introduceret to nye garantiordninger målrettet hhv. SMV’er og store virksomheder. De to garantiordninger skal ligeledes hjælpe med at holde hånden under mere modne virksomheder, der som følge af spredningen af COVID-19, er ramt af økonomiske tab. Ønsker man at søge om en garanti fra Vækstfonden, skal man kontakte sin bank.

Yderligere kontakt

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på www.vf.dk

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07.