Erhvervsministeren underskriver erklæring med EU’s digitale frontløbere

Publiceret 22-06-2020

Erhvervsminister Simon Kollerup er i dag vært for et møde blandt EU’s mest digitale lande. Sammen har de netop underskrevet en erklæring, der skal sørge for et mere udbredt og samtidig ansvarligt brug af kunstig intelligens.

EU’s mest digitale lande er netop blevet enige om at underskrive en er-klæring, der skal sørge for, at kunstig intelligens bliver brugt ansvarligt på europæisk plan.

Det sker efter et møde i en kreds af EU’s mest digitale lande, som kaldes D9, hvor erhvervsminister Simon Kollerup i dag var vært.

”Corona-krisen har for alvor sat en tyk streg under det enorme potentia-le, der er ved at bruge kunstig intelligens. Det giver os mulighed for at gøre mange ting på en klogere og mere effektiv måde f.eks. forskning i behandlinger af COVID-19 og på længere sigt, når virksomhederne skal omstille sig efter krisetider. Men det er vigtigt, at det gøres på en an-svarlig måde, så vi som forbrugere kan stole på, at deres data ikke bliver misbrugt. Derfor er jeg glad for, at vi i dag har underskrevet en erklæ-ring om, og at vi fremover kommer til at samarbejde om at fremme net-op det,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Ud over ministerens kolleger var der også deltagelse fra erhvervslivet, som gav input til, hvordan Europa skal stille sig ift. kunstig intelligens.

Her var der indlæg fra Iværksætterforeningen, Google og danske Corti, som med hjælp fra kunstig intelligens kan opdage hjertestop i opkald til de danske alarmcentraler.

Det næste møde i D9+ afholdes til efteråret i Finland.

Læs erklæringen her.

For yderligere kontakt:

Presserådgiver Caroline Gerd Frandsen, tlf. 91 39 94 07, cagefr@em.dk