Erhvervsministeren udpeger ny formand for Vækstfonden

Publiceret 03-07-2020

Den tidligere direktør for Bang & Olufsen Tue Mantoni er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for Vækstfonden.

Vækstfonden spiller en vigtig rolle i at gøre Danmark til en stærk iværksætternation og til en hovedaktør, når det kommer til at investere i de klimaløsninger, der skal være med til at skabe en grønnere fremtid.

Fonden er allerede med til at sætte handling bag regeringens grønne vækstvisioner - en indsats, som kommer til at få endnu mere fokus i fremtiden, og her spiller bestyrelsen en nøglerolle.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vækstfonden er en stærk institution i den erhvervspolitik, som skal skabe Danmarks vækst og udvikling i årene, der kommer. Den grønne omstilling, fremtidens iværksættere og at finde vejen ud af coronaens skygge for vores erhvervsliv. Derfor er jeg meget glad for, at Tue Mantoni har sagt ja til at indtræde som formand for Vækstfonden. Tue Mantoni vil med sin mangeårige erfaring med investeringer og indgående kendskab til dansk erhvervsliv bidrage med værdifulde indsigter og kompetencer til Vækstfondens arbejde. Der vil i de kommende år kun blive endnu mere brug for, at Vækstfonden opbygger og vedligeholder tillidsfulde relationer til bredden i det danske investormiljø for at løse de store opgaver, som venter os i fællesskab.

Som forfatter til bogen ”Samfundskontrakten – en Danmarksrejse på jagt efter fremtiden” har Tue Mantoni gjort sig overvejelser om samspillet mellem samfund og erhvervsliv, som vil kunne styrke Vækstfondens betydende rolle yderligere i den erhvervspolitiske udvikling af Danmark, hvor vi netop er på fælles jagt efter fremtidens arbejdspladser, og hvad Danmark skal leve af om 10-20-30 år. Jeg glæder mig til samarbejdet med Tue Mantoni og Vækstfondens bestyrelse.”

Bestyrelsesformand Tue Mantoni:

"Jeg har fulgt Vækstfonden som medlem af bestyrelsen de seneste to år, og jeg er stolt og glad for, at Erhvervsministeren har tiltroet mig opgaven med at kunne fortsætte det arbejde - nu som formand for bestyrelsen. Vækstfonden spiller en afgørende rolle i at udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af. Det er vigtigt, at vi har en institution som Vækstfonden, der er med til at bygge bro mellem kapital og virksomheder i hele Danmark og i sidste ende skabe et solidt samfundsafkast."

Ud over den nye formand træder følgende ind i Vækstfondens bestyrelse:

  • Anne-Louise Thon-Jensen er udpeget til bestyrelsen, fordi hun har erfaring som investeringsrådgiver og iværksætter og kan supplere bestyrelsen og Vækstfonden med kendskab til CSR og bæredygtighed.
  • Thor Möger Pedersen er valgt til bestyrelsen, fordi han har kendskab til og forståelse for samspillet mellem den private og den offentlige sektor. Samtidig inddrager Thor Möger Pedersen kompetencer inden for rådgivning og ledelse fra det private erhvervsliv.
  • Camilla Ley Valentin er udpeget til bestyrelsen, fordi hun har stor erfaring og succes som iværksætter, og kan supplere bestyrelsen og Vækstfonden med kompetencer inden for ny teknologi og digitalisering.
  • Jesper Højberg Christensen er valgt til bestyrelsen, fordi han har kompetencer og erfaringer med rådgivning og finansiering af start-ups og kan supplere bestyrelsen og Vækstfonden med stærke kompetencer inden for bl.a. strategi.

Erhvervsministen vil desuden benytte muligheden til at takke den tidligere formand Claus Gregersen samt de afgående medlemmer for deres indsats.

 

Pressehenvendelser rettes til:

Vækstfonden: Cecilie Idun Andersen, 31 93 05 73

Erhvervsministeriet: Ulrik Scheibye, 91 33 70 17