COVID-19: Ekspertgruppe skal rådgive om kontrol med hjælpepakker

Publiceret 17-07-2020

Erhvervsminister Simon Kollerup har nedsat en ekspertgruppe, der skal rådgive om arbejdet med kontrol af udbetalingerne fra hjælpepakkerne til dansk erhvervsliv under corona-krisen.

Det sker som led i den brede politiske aftale om hurtigere udbetaling og styrket kontrol fra den 20. maj.

Ekspertgruppen skal hjælpe og rådgive Erhvervsstyrelsen i arbejdet med at identificere svindel med corona-hjælpepakkerne og komme med forslag til, hvordan svindlen kan imødegås.

”Den hurtige udbetaling af kompensation er en vigtig del af regeringens indsats for at hjælpe ordentlige og ansvarlige virksomheder så godt som muligt igennem corona-krisen. Derfor gjorde vi det også velvidende, at der på den måde også ville være nogle, der ville få udbetalt et beløb, de ikke er berettiget til,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

”Men det betyder også, at vores indsats mod svindel i den efterfølgende kontrol skal være den bedst mulige. Derfor sætter vi nu nogle af de skarpeste hjerner inden for revision, finansielle forhold, kunstig intelligens og konkurser sammen og beder dem om at trykteste Erhvervsstyrelsens kontrol og hjælpe med at fange svindlerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Ekspertarbejdsgruppens bidrag vil indgå i arbejdet med den efterfølgende kontrol af udbetalingerne fra hjælpepakkerne.

Der nedsættes efter sommerferien også et brugerpanel bestående af virksomheder, der er i målgruppen for kompensationsordningerne. Panelet vil på et mere praktisk plan få til opgave at give Erhvervsstyrelsen indsigt i, hvorledes svindel og svig i kompensationsordningerne kan imødegås.

 

Arbejdsgruppen består af følgende eksperter:

Formand:

Tina Aggerholm, VP Group Accounting ved Carlsberg Breweries

Peter Trier Schleidt, direktør i Jyske Bank
Stephen Alstrup, professor ved Københavns Universitet
Pernille Bigaard, partner i Sundgaard Advokater


Se kommissoriet for ekspertarbejdsgruppen her.

For nærmere oplysninger kontakt:

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07