Ny pulje til digitale projekter skal hjælpe SMV’erne med at blive grønnere

Publiceret 30-01-2020

Den 3. februar åbner en ny tilskudspulje, hvor små og mellemstore virksomheder kan søge om tilskud til rådgivning om, hvordan anvendelse af teknologi og data kan bidrage til en grøn omstilling af virksomheden.

Fra den 3. februar kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud til indkøb af rådgivning, der skal hjælpe den enkelte virksomhed med at afklare, hvordan teknologi og anvendelse af data kan hjælpe virksomheden i en grønnere retning.

Det kan blandt andet være rådgivning om at optimere sit ressourceforbrug, processer, produkter og logistik mv., og derigennem kan reducere sit klimaaftryk.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Vi skal gøre den grønne omstilling til et grønt erhvervseventyr. Derfor er det vigtigt, at få SMV’erne med. De udgør størstedelen af dansk erhvervsliv. Så jeg er rigtig glad for, at vi med den her pulje kan hjælpe flere SMV’ere i gang med at blive både mere grønne og mere digitale.”

Puljen er en del af initiativet SMV:Digital. Dorte Zacho Martinsen er CEO i virksomheden BM Silo og formand for SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital:

”Jeg er glad for, at vi med den nye, grønne tilskudspulje kan hjælpe SMV’erne med at sætte fokus på, hvordan digitalisering kan bidrage til en effektivisering og et mindsket ressourceforbrug i virksomhederne. Det er ikke nødvendigvis et fokus, der kommer af sig selv i en travl hverdag i de mindre virksomheder. I bund og grund handler det om at gøre tingene smartere og med omtanke for miljøet, og jeg ved fra min egen virksomhed, at der er både ressourcemæssige og økonomiske gevinster at hente ved at tage digitale teknologier i brug. Derfor har jeg store forventninger til denne pulje, og jeg håber, at vi får sat gang i nogle digitale, grønne projekter, der kan inspirere en bredere kreds af SMV’er til at gå samme vej.”

Fakta om SMV:Digital


SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheders foretager investeringer i digitalisering og e-handel. Fra 2020 har SMV:Digital fået et styrket grøn fokus.

På www.smvdigital.dk kan små og mellemstore virksomheder fra mandag den 3. februar søge tilskudsvouchers på 25.000 kr. til indkøb af rådgivning, der skal hjælpe virksomhederne med at afklare, hvordan teknologi og anvendelse af data kan hjælpe SMV’erne til at optimere deres ressourceforbrug, processer, produkter og logistik mv., så de kan reducere deres klimaaftryk.

De deltagende virksomheder vil indledningsvist få inspiration og sparring
på en workshop, der skal hjælpe virksomhederne med at kvalificere deres projekter og skærpe fokus på realiseringen af de klimamæssige potentialer. Der afholdes workshops i både Vest- og Østdanmark, som vil have fokus på både ressourceoptimering i produktionen og grøn e-handel.

Se mere på www.smvdigital.dk.

Kontaktperson: Jesper Ingemann, Presserådgiver i Erhvervsministeriet, tlf. 91 39 94 14, mail: jesing@em.dk