Nu er de danske etaper til Tour de France 2021 klar

Publiceret 04-02-2020

Danmark skal den 2., 3. og 4. juli 2021 være vært for tre etaper af Tour de France under overskriften ’Grand Départ Copenhagen – Denmark’. Nu er den samlede danske rute klar.

Åbningsetapen, 2. juli, er en 13 kilometer lang enkeltstart i hjertet af København med Kastellet, Dronning Louises Bro og Amalienborg blandt højdepunkterne. Den anden danske etape, 3. juli, er på 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg med 3 bjergspurter i Nordvest Sjælland og pointspurt i Kalundborg. Tredje etape er på 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg den 4. juli med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.

”Jeg er rigtig glad og stolt over, at vi i dag kan præsentere tre enestående etaper, hvor feltet kommer forbi nogle af de smukkeste områder af København og Danmark. Det bliver en gul folkefest med glade danskere overalt i vores gader og på landevejene, hvor vi samtidig viser vores skønne cykelland frem for hele verden. Det bliver fantastisk! ” siger formand for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 og Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

For et år siden blev det afsløret, at Tour de France starter i Danmark i 2021, og København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg blev præsenteret som start- og målbyer. I dag føjes Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Kolding, Haderslev og Aabenraa til de danske kommuner, hvor feltet kommer forbi.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S): 

”Med hele tre etaper på dansk jord næste sommer er det noget af det bedste, Danmark har at byde på, som vi får lov at vise frem for resten af verden. Det er alt lige fra de brostensbelagte byer til de bølgende gule rapsmarker og turistattraktioner, der hver især fortæller nogle særlige historier om Danmark. Det er da kæmpestort og kommer også til at give stor opmærksomhed til både dansk erhvervsliv og dansk turisme.”

Om de færdige etaper i Danmark siger løbets direktør, Christian Prudhomme:

”De første dage af Tour de France sætter ofte løbets tone og stemning. Det er derfor utroligt spændende, at vi i juli 2021 skal starte i hjertet af en by, som lever og ånder for cykling. De tre første etaper vil vise danske landskaber og rumme scenarier, hvor både enkeltstartsryttere, lykkeriddere og sprintere vil få en chance for at begejstre – starten i Danmark vil levere masser af de unikke facetter ved cykelløb på fladt terræn.”

Grand Départ Copenhagen Denmark er den nordligste start på Tour de France nogensinde.

Yderligere information samt fotos og film til fri afbenyttelse for pressen kan findes på www.letourcph.dk/presse

Fakta

 • De danske ruter er udviklet i samarbejde mellem det
  danske Grand Départ sekretariat og organisationen
  bag Tour de France, Amaury Sport Organisation (A.S.O).
 • Den samlede rute for Tour de France i 2021 præsenteres
  den 22. oktober 2020 i Paris

Kontakt

 • Erhvervsminister Simon Kollerup via presserådgiver Ditte Vibe Petersen, divipe@em.dk, (+45) 91 33 70 97
 • Overborgmester Frank Jensen via pressekonsulent Merle Simonsen, cc7q@kk.dk, (+45) 21 51 91 12
 • Løbsdirektør Christian Prudhomme via pressemedarbejder Baptiste Ollier, bollier@aso.fr, +33 (0) 6 40 16 67 67
 • Direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark Alex Pedersen via presseansvarlig Simon Kærup, el1u@kk.dk (+45) 24 92 62 98

Sociale Medier

Følg Grand Depart Copenhagen Denmark på Facebook og Twitter:
www.twitter.com/letourdk
www.facebook.com/letourdk
#LeTourDK #TourstartDK #TDF2021