Mere end 8 mio. kr. til landdistrikterne og de danske småøer

Publiceret 18-12-2020

Et lydsikret kulturhus, et ungeprojekt, som skal ruste de unge vælgere til kommunalvalget og købmænd, der skal styrke den lokale handel i fællesskab. Det er blot nogle af de projekter, som nu får hjælp til at skabe mere liv i deres lokalsamfund.

36 ansøgere fra hele landet får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de 8,2 millioner kroner til projekter, der skal bringe nærheden tilbage i landdistrikterne og til lokale initiativer på de danske småøer.

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

"Det er glædeligt at se, at der rundt om i landet bliver arbejdet aktivt med forskellige måder at få nærheden tilbage i landdistrikterne. Derudover glæder det også udvalget, at der har været så mange gode ø-projekter, som har handlet om vital infrastruktur. Fx købmandsbutikker, tankanlæg og havne, der alle i høj grad medvirker til opretholdelse af ø-samfundene."

Den 14. oktober 2020 var der frist for ansøgninger til Landdistriktspuljen, og Erhvervsstyrelsen modtog i alt 138 ansøgninger. Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen har udvalgt 36 projekter: 18 forsøgsprojekter til 4,9 millioner kroner og 18 projekter på de små øer til 3,3 millioner kr.

Projekter der får støtte:

Læs om forsøgsprojekterne her

Læs om projekter på de små øer her

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk