COVID-19: Kompensationsordningen til arrangører forlænges

Publiceret 01-04-2020

Regeringen har besluttet at forlænge kompensationsordningen til arrangører frem til den 9. juni. Samtidig skal det undersøges, om kulturlivet er tiltrækkeligt dækket, eller om der er behov for yderligere tiltag.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Når koncertarrangører, festivalarrangører, sportsklubber og andre er tvunget til at aflyse deres koncerter, festivaler, kampe og meget andet, så har det store økonomiske konsekvenser. Derfor vil regeringen gerne træde til, så arrangørerne kommer igennem krisen så helskindet som muligt. Og derfor forlænger vi nu ordningen.

Samtidig er vi i gang med at se på, hvordan kulturlivet er dækket af ordningen for at vurdere, om der er behov for at justere den. Det vil regeringen afklare hurtigt.”

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:
”Corona-udbruddet rammer ikke bare folk på deres helbred, men også på deres levebrød. Derfor har regeringen lavet hjælpepakker for knap 300 milliarder kroner, for at holde hånden under danske arbejdspladser, selvom indtægterne udebliver.

Det er vigtigt, at vi skaber tryghed for arrangørerne i de kommende måneder, hvor situationen er stadig er usikker. Kompensationsordningen for arrangører udløb med udgangen af marts, men vi er som bekendt ikke igennem corona-udbruddet endnu. Derfor forlænger vi ordningen til et stykke ind i juni, så arrangørerne også kan få dækket tabet i den kommende tid.”

Baggrund
Regeringen har besluttet at forlænge kompensationsordningen for arrangører, så den nu dækker arrangementer med planlagt afholdelse frem til og med den 9. juni 2020. Ordningen gælder for arrangementer med over 1.000 deltagere eller 500 deltagere, hvis arrangementet er målrettet særlige risikogrupper.

Alle arrangementer, der opfylder ordningens kriterier, vil blive kompenseret. Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanket.

Faktaark om kompensationsordning

Yderligere oplysninger

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07