COVID-19: Flere aflyste koncerter, festivaler og store motionsløb kan få kompensation

Publiceret 18-04-2020

Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet, Liberal Alliance og De fire grønne løsgængere har besluttet at udvide kompensationsordningen til arrangører til og med 31. august. Deltagergrænsen sænkes fra 1000 til +350 deltagere, og arrangementer, som finder sted flere gange i en periode på op til 4 uger, omfattes af ordningen.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Corona-krisen er en kæmpe udfordring for hele kulturlivet i Danmark. Det gælder også for de mange arrangører af sommerkoncerter, festivaler og store motionsløb. der i de kommende måneder enten må aflyse eller udskyde arrangementerne. Jeg er glad for, at regeringen sammen med Folketingets partier nu har forbedret kompensationsordningen markant, så flere arrangører kan blive dækket og få økonomisk hjælp. Arrangementer med flere end 350 deltagere bliver nu omfattet af ordningen – ligesom vi også får inkluderet arrangører, uanset størrelsen af deres offentlige tilskud, samt arrangementer, som finder sted flere gange i en længere periode på op til 4 uger.”

På Kulturministeriets område udvides ordningen til at omfatte primært offentligt finansierede arrangører af kultur- og idrætsbegivenheder med flere end 350 deltagere.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

”Sommerens mange arrangementer med flere end 350 deltagere kan nu få dækket det underskud, som ville opstå efter at de har måttet aflyse arrangementerne. Det er arrangementer, som er stablet på benene af rigtigt mange engagerede danskere, som har knoklet hårdt, og som er kede af, at de må aflyse. De får nu kontant kompensation. Det er rigtigt flot, at Folketingets partier nu forlænger kompensationsordningen for arrangementer og samtidig udvider ordningen, så langt flere forskellige slags arrangementer kan blive dækket.”

Fakta om kompensationsordningen til arrangører

Ordningen forlænges til og med 31. august 2020 og udvides til at omfatte arrangementer med flere end 350 deltagere. Med udvidelsen bliver arrangementer defineret som:

  • Enkeltstående begivenheder i Danmark, der er enestående i deres indholds- og/eller formidlingsmæssige udtryk fra gang til gang.
  • Ordningen omfatter alene enkeltstående arrangementer, som er planlagt til at finde sted mindre hyppigt end dagligt (højest hver anden dag, fx sportsbegivenheder, der finder sted ugentligt) eller finde sted dagligt i en afgrænset periode på op til 4 ugers varighed. Perioden på 4 uger gælder for hver lokation, hvor et arrangement afholdes.

Ordningen omfatter nu bedre aflyste turnerende musicals m.v. Ligeledes udvides ordningen til at omfatte primært offentligt finansierede arrangører af større kultur- og idrætsarrangementer på Kulturministeriets område med eget CVR-nummer og med mere end 350 samtidige deltagere, som aflyses, ændres væsentligt eller udskydes som følge af regeringens tiltag for at bremse COVID-19.

 

 

For primært offentligt finansierede arrangører af kultur- og idrætsarrangementer vil kompensationsordningen blive administreret af Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet.

Yderligere oplysninger

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00)

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte 

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07