Camilla Rygaard-Hjalsted bliver ny adm. direktør for Digital Hub Denmark

Publiceret 21-09-2018

Bestyrelsen bag Digital Hub Denmark har udpeget Camilla Rygaard-Hjalsted som første adm. direktør for hubbens sekretariat. Camilla Rygaard-Hjalsted tiltræder 1. november 2018 og kommer fra en stilling som Vice President i COWI for digitale services i området Geoservices, Mapping. Tidligere har hun været Executive Director for Innovation Center Denmark, Silicon Valley.

Som adm. direktør får Camilla Rygaard-Hjalsted det overordnede ansvar for udviklingen af Digital Hub Denmark. Hun bliver dermed ansvarlig for at understøtte og accelerere danske virksomheders anvendelse af nye digitale teknologier som kunstig intelligens, Internet of Things og anvendelse af Big Data. Digital Hub skal bidrage til, at Danmark fortsat er en digital frontløber på verdensplan.
 
I sin rolle som direktør skal Camilla Rygaard-Hjalsted desuden arbejde for at styrke samarbejdet mellem erhvervsliv og universiteter og markedsføre Danmark internationalt som et digitalt foregangsland med henblik på at skabe vækst i erhvervslivet, tiltrække investeringer, digital viden og talent til Danmark.
 
Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
Det glæder mig meget, at Camilla Rygaard-Hjalsted har sagt ja til at lede Digital Hub Denmark. Med hendes solide baggrund i erhvervslivet, stærke indsigt i digital innovation og stærke ledererfaringer er jeg overbevist om, at hun er den rette person til at lede Digital Hub Denmark og arbejde for, at Danmark bliver digital frontløber.
 
Formand for Digital Hub Denmark Per Kogut:
”Vi er glade for at få Camilla Rygaard-Hjalsted placeret i direktørstolen for Digital Hub Denmark. Med en stærk bestyrelse og et solidt Advisory Board i ryggen skal hun nu sætte et hold, der skal accelerere brugen af digitale teknologier og styrke Danmarks digitale økosystem.”
 
Kommende direktør for Digital Hub Denmark Camila Rygaard-Hjalsted:
”Danmark har et stort vækstpotentiale på det digitale område, og jeg glæder mig meget til at åbne den nye hub og skabe synlige resultater til gavn for virksomheder, partnerskabet og borgere. Digitale forretningsmodeller dukker op hele tiden og alle taler om digital transformation. Vi skal hjælpe med at opbygge en kultur af stor omstillingsparathed samt et højt niveau for digital innovation således, at vi når i mål med vækst i erhvervslivet.”
 
Digital Hub Denmark blev stiftet ved den stiftende generalforsamling i maj i år. Bag direktøren sidder en bestyrelse bestående af:

  • Per Kogut, CEO, NNIT (Formand) 
  • Michael Dithmer, Departementschef, Erhvervsministeriet (næstformand)
  • Lars Frelle-Petersen, Direktør, DI 
  • Henrik Bodskov, Adm. Direktør, IBM Danmark
  • Kathrine Stampe Andersen, Markedsdirektør, Dansk Erhverv
  • Ulrik Nødgaard, Adm. Direktør, Finans Danmark
  • Susanne Hyldelund, Direktør, The Trade Council, Udenrigsministeriet
  • Hanne Meldgaard, Direktør, Uddannelses- og Forskningsministeriet 

 
I alt har staten afsat 110 mio. kr. fra 2018-2022 til Digital Hub Denmark, som suppleres af midler fra partnerkredsen, Industriens Fond, samt andre deltagende private virksomheder, fonde og organisationer. 
 
Læs mere på digitalhubdenmark.dk 
 
Kontaktperson: Jesper Ingemann, 91 39 94 14, jesing@em.dk