Bedre vilkår til virksomheder, der sælger på nettet

Publiceret 25-09-2018

Regeringen ønsker at forbedre virksomhedernes vilkår, når de sælger deres produkter via platforme på nettet. EU-Kommissionen har fremsat forslag til ny forordning på området, og regeringen støtter intentionerne i forslaget.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
”Onlineplatformene giver små og mellemstore virksomheder adgang til større markeder, og ofte gør de livet nemmere for forbrugerne. Det skal vi værne om, så det er vigtigt for os, at de fælles EU-regler ikke spænder ben for den digitale økonomi og de muligheder, den giver.”

Regeringen vil arbejde for, at den nye EU-forordning kommer til at understøtte de små og mellemstore virksomheders vækstvilkår, og at den ikke svækker mulighederne for nye og innovative forretningsmuligheder.

”Når virksomheder sælger deres produkter via en platform, så skal vilkårene være i orden. Det er de ikke altid i dag. Virksomhederne skal kunne gennemskue, hvilke vilkår der gælder for at være til stede på platformen, og er der tale om større platforme, skal virksomhederne have bedre klagemuligheder i forhold til platformen”, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.

EU-Kommissionen vurderer, at der er omkring 7.000 onlineplatforme i EU, og at omkring en million virksomheder benytter dem til at sælge deres varer.

Forslaget til en ny platform-to-business (P2B) forordning fra EU-kommissionen opstiller en række krav til de handelsbetingelser, som platformen stiller over for de virksomheder, der benytter platformene som salgskanal. Overordnet skal betingelserne være klare og lettilgængelige.

Kontaktperson: Presserådgiver Jesper Christiansen, jec@em.dk, tlf. 91 33 70 17.