10 danske topledere giver deres bud på, hvordan der kommer flere kvinder på ledelsesgangene

Publiceret 24-09-2018

Erhvervsminister Rasmus Jarlov og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen offentliggør mandag morgen et nyt inspirationskatalog, hvor en række administrerende direktører og bestyrelsesformænd giver deres bud på, hvordan danske virksomheder og institutioner får flere kvinder ind på ledelsesgangene og i bestyrelser.

Mange virksomheder efterspørger inspiration og redskaber til, hvordan de kan arbejde med at få flere kvinder i ledelse. Derfor har regeringen taget initiativ til at udvikle et inspirationskatalog med konkrete eksempler på, hvordan danske topledere målrettet arbejder på at opnå en balanceret kønsfordeling i virksomhedens ledelse. Det nye katalog består af 10 interviews, hvori topledere deler konkrete erfaringer og tiltag i de meget forskellige virksomheder, de står i spidsen for.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

“Jeg er overbevist om, at alle virksomheder gerne vil have dygtige kvinder i deres ledelse og vi håber, de kan inspirere hinanden. Jeg er overbevist om, at vi vil se flere kvinder i toppen af erhvervslivet i fremtiden.”

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen:

"Både det private erhvervsliv og det offentlige har en udfordring med at få flere kvinder i ledelse. Vi har nogen af verdens mest veluddannede kvinder, de talenter skal bruges. Casene viser, at det kræver opmærksomhed i virksomhederne og hos topledelsen at bryde med de vante mønstre. Det står også klart, at der ikke er én hurtig løsning, men behov for at arbejde bredt og tage mange redskaber i brug. Jeg hæfter mig også ved, at mændene skal tage et medansvar, hvis vi skal lave mærkbare ændringer."

Inspirationsmaterialet lanceres på et morgenmøde på Børsen, hvor begge ministre deltager i en paneldebat med en række af toplederne om best practise og metoder til at fremme kvinder i ledelse.

Se de 10 inspirationscases her

Kontakt

Presserådgiver for erhvervsministeren Jesper Christiansen, jec@em.dk, tlf.: 91 33 70 17.
Presserådgiver for ligestillingsministeren Casper Steen Pedersen, castpe@um.dk tlf. :41 53 26 42.

De 10 virksomhedsledere, der har bidraget til inspirationskataloget er:

De 10 virksomhedsledere, der har bidraget til inspirationskataloget er:

  • Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand i Ørsted
  • Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank
  • Peder Holk Nielsen, CEO i Novozymes
  • Per Holten-Andersen, rektor på CBS
  • Mai-Britt Poulsen, direktør i Boston Consulting Group (BCG) Danmark
  • Morten Hübbe, koncerndirektør i Tryg
  • Mette Maix, administrerende direktør i Flying Tiger Copenhagen
  • Britt Meelby Jensen, adm. direktør i Zeeland Pharma
  • Agnete Raaschou-Nielsen, bestyrelsesformand i Arkil Holding
  • Henrik Schimmell, adm. direktør i Radiometer