Nu kan du som virksomhed få hurtigt svar, hvis reglerne bremser din gode forretningsidé

Publiceret 02-11-2018

Regeringen ønsker at gøre det nemt for virksomheder at være innovative og udvikle nye forretningsidéer. Derfor lancerer regeringen nu platformen Én indgang for nye forretningsmodeller. Med platformen får virksomheder med nye forretningsmodeller ét sted at henvende sig med spørgsmål til gældende regler.

Regeringen ønsker at tiltrække og fastholde innovative virksomheder, som udnytter de nye forretningsmuligheder inden for digitalisering, ny teknologi, cirkulær økonomi, deleøkonomi og e-handel.

Den nye platform nyeforretningsmodeller.dk, som i dag lanceres, understøtter virksomhedernes mulighed for at stille spørgsmål til regler og få svar, der er koordineret på tværs af myndigheder.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
”Det er vigtigt, at virksomhederne let kan få rådgivning om gældende regler, når de skal afprøve nye forretningsmodeller. Med den nye platform bliver det lettere, så virksomhederne kan gøre det, de er bedst til – nemlig drive virksomhed og udvikle deres ideer og forretning.”

Hvis virksomheder oplever, at en regel udgør en uhensigtsmæssig barriere for en forretningsmodel eller en ny teknologi, kan myndighederne blandt andet undersøge, om der er mulighed for at præcisere eller justere reglerne eller se på, hvordan reguleringen er i nabolandene. Der vil fremover også være bedre mulighed for at gennemføre forsøg med nye forretningsmodeller og teknologi, som kan føre til erfaringer, der kan være med til at præge udformningen af ny lovgivning. Og det efterspørges af erhvervslivet.

Fx har en virksomhed med en deleøkonomisk platform, som vil gøre det muligt for privatpersoner at dele mad med hinanden henvendt sig, da de var i tvivl om reglerne på området. Henvendelsen førte til, at reglerne blev præciseret af myndighederne. Et andet eksempel har været en lille start-up-virksomhed, der er ved at udvikle en ny type undervandsrobot, og som var i tvivl om reglerne for afprøvning af robotten i havet og havnen. Virksomheden har fået svar og kan nu fortsætte med deres tests.

Fakta om nyeforretningsmodeller.dk:

 nyeforretningsmodeller.dk kan virksomheder henvende sig med spørgsmål vedr.: Deleøkonomi, cirkulær økonomi, datadrevne forretningsmodeller og ny teknologi og E-handel.

 

For mere information kontakt:

Presserådgiver Jesper Ingemann, jesing@em.dk, 91 39 94 14.