Regeringen styrker indsatsen for at øge it-sikkerhed i små og mellemstore virksomheder

Publiceret 15-05-2018

Med den kommende Nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed styrker regeringen indsatsen for at understøtte it-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder som del af et samlet stærkt dansk cyberforsvar.

Regeringen sætter med den nye Nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed fokus på at styrke indsatsen for it-sikkerhed i små og mellemstore danske virksomheder på flere fronter. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi indeholder et væsentligt løft af it-sikkerheden i erhvervslivet generelt og i de samfundskritiske sektorer. Cybertrusler kan ramme både virksomheder og borgere. Rigtig mange både danskere og danske små og mellemstore virksomheder mangler viden om, hvordan de bedst beskytter deres data og it-systemer. De skal have hjælp i kampen mod it-kriminalitet og hackerangreb. Regeringen laver derfor også en ny informationsportal, hvor både virksomheder og borgere kan få nem adgang til viden om aktuelle trusler og målrettede værktøjer til at løfte sikkerheden.”

Det er regeringens ambition, at Danmark skal være en digital frontløber. Fortsat digital vækst forudsætter dog, at der er tillid til sikkerheden i digitale løsninger. En ny undersøgelse peger på, at 39 procent af de danske små og mellemstore virksomheder ikke har en tilstrækkelig balance mellem deres it-sikkerhedsniveau og deres risikoprofil. Den peger også på, at viden hos ledelsen og medarbejdere om it-sikkerhed har stor betydning for virksomhedernes it-sikkerhedsniveau.
  
Erhvervsminister Brian Mikkelsen: 
”Utilstrækkelig cyber- og informationssikkerhed kan være en akilleshæl i et digitaliseret samfund som det danske. Derfor skal vi naturligvis også have et niveau af cyber- og informationssikkerhed, der matcher vores digitaliseringsgrad. Det kræver dialog og samarbejde. Regeringen etablerer således også et nyt erhvervspartnerskab mellem erhvervslivet og myndighederne, som skal give et væsentligt løft af it-sikkerheden hos navnlig de små og mellemstore virksomheder.”
 
Erhvervspartnerskabet er en del af flere initiativer i regeringens nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som spiller sammen med forsvarsforliget og regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst, som skal styrke IT- og cybersikkerheden generelt i Danmark.

Initiativerne i den Nationale cyber- og informationsstrategi bygger videre på indsatsområdet om styrket it-sikkerhed i virksomhederne i Strategi for Danmarks digitale vækst.

Analyse af It-sikkerhed i danske SMV’er – et sammendrag (link), udarbejdet af Monitor Deloitte for Erhvervsstyrelsen (PDF)

Kontakt:

Erhvervsministeriet: Presserådgiver Jesper Ingemann, tlf. 91 33 70 51, jesing@em.dk
  
Regeringens Nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi lanceres ved pressemøde i Finansministeriet 15. maj 2018 kl. 11.30.