Erhvervsministeren besøger Filippinerne med dansk erhvervsdelegation

Publiceret 07-05-2018

I dag indleder erhvervsminister Brian Mikkelsen et fem dage langt besøg i Filippinerne, hvor han står i spidsen for en erhvervsdelegation med deltagelse af flere end 15 danske virksomheder.

For 6. år i træk har Filippinerne en af Asiens højeste økonomiske vækstrater, og det tiltrækker mange internationale virksomheder inklusiv danske. Drivkraften er særligt hovedstaden Manila, der forventes at have 30 mio. indbyggere i 2030.  

Derfor er der blandt meget andet stor efterspørgsel i Filippinerne efter bæredygtige løsninger inden for energieffektivt byggeri samt medicinske og farmaceutiske produkter, ligesom den voksende middelklasse efterspørger mange af fødevarer, som Danmark producerer.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Vi ser, at vareeksporten til Filippinerne er steget med hele 82 procent siden 2013. Det er vigtigt for dansk eksport og vækst, at vi har fokus på de voksende markeder, og derfor er jeg glad for at besøge Filippinerne sammen med danske eksportvirksomheder.”

Erhvervsministeren skal i forbindelse med besøget drøfte søfart og muligheder for øget samhandel og investeringer, når han blandt andre mødes med den filippinske handelsminister og finansminister. Der bliver også tid til at opleve nogle af de synlige danske bidrag til den filippinske hovedstad, når ministeren besøger en LEGO-udstilling af ikoniske filippinske bygninger i den historiske bydel Intramuros.

Kontaktperson: Presserådgiver Jesper Christiansen, tlf. 9133 7017,

jec@em.dk