Nyhed fra erhvervsminister Brian Mikkelsen

Publiceret 20-06-2018

Erhvervsminister Brian Mikkelsen med personlig nyhed.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: 

“Jeg er både stolt, bevæget og begejstret på en og samme tid. Sagen er, at jeg har takket ja til at blive administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Jeg er først og fremmest meget stolt over, at Dansk Erhverv har set i min retning. Det er en kæmpe ære at skulle arbejde intenst med det, som ligger mit hjerte nært – nemlig dansk erhvervslivs ve og vel.

Jeg er også meget bevæget, for mit jobskifte betyder jo samtidig, at jeg forlader dansk politik, som har været min hverdag i de seneste 24 år, heriblandt samlet set 12 år som kultur-, justits- og erhvervsminister.

Politik er uden tvivl en stor del af mit DNA, så det vil fortsat være et centralt udgangspunkt for mit nye virke som administrerende direktør. Jeg kommer med andre ord ikke til at sige farvel til den politiske tænkning og de mange erfaringer jeg har fået gennem tiden, det vil altid bo i mig.

Af samme grund har jeg kæmpe respekt for det politiske system, hvor jeg uden tvivl kommer til at savne de mange dygtige politikere fra alle partier. Nu hvor jeg lægger min politiske kasket til side – og dermed fremover bliver politisk neutral, så er det vigtigt for mig at fremhæve, at vi på mange måder kan være stolte af vores folkestyre, det er altså dygtige mennesker – hver og en.

Min tid med kolleger i Det Konservative Folkeparti, folketingsgruppen og alle de engagerede mennesker der står bag partiet, ja den og dem kommer jeg jo naturligvis til at savne i stor grad. Men jeg ved, vi kommer til at holde kontakten. Så vi tales ved!

Der er således ikke tale om et fravalg af dansk politik – men om et tilvalg af en dagligdag, hvor jeg får mulighed for at kæmpe endnu mere for dansk erhvervslivs vilkår og muligheder. Faktisk vil jeg i al beskedenhed nævne, at Erhvervsministeriet er en velfungerende og velsmurt maskine, så det er i hvert fald ikke et sted, man med lethed siger farvel til.

Som erhvervsminister har jeg gennemført et hav at politiske initiativer med fokus på digitalisering, talent, iværksætteri og kapital. Takket være dygtige og engagerede medarbejdere, så har vi i min optik været et særdeles produktivt ministerium – og ikke mindst et ministerium med fokus det helt rette sted – nemlig på erhvervslivets vilkår. Minister betyder jo tjener. Og jeg kan i sandhed sige, at det har været en ære at tjene mit land.

De nye udfordringer venter lige om hjørnet, og jeg er virkelig begejstret, kampklar og fuld af energi til at løse den opgave. Sammen med Dansk Erhvervs mange dygtige medarbejdere skal vi videreudvikle og styrke både medlemsbetjeningen, interessevaretagelsen og udviklingen af rammevilkårene for dansk erhvervsliv, sådan at vores medlemsvirksomheder kan følge med tiden, tjene penge, investere mere og ansætte flere. 

Jeg ser med andre ord frem til at gøre en forskel for dansk erhvervsliv, det bliver spændende at være en del af den nye platform – jeg kan næsten ikke vente!”

Kontakt: René Gyldensten, pressechef, 91 33 70 15, rgy@em.dk