Ny EU-aftale letter brugen af cloudtjenester i danske virksomheder

Publiceret 30-06-2018

Dansk inspireret EU-aftale baner vejen for frie datastrømme i det indre marked med store potentialer for datacenterindustrien i Danmark.

Ministerrådet har godkendt en ny EU-forordning, der sikrer frie datastrømme på tværs af det indre marked. Aftalen vil lette brugen af cloudtjenester og skaber store muligheder for den spirende datacenterindustri i Danmark.

Forslaget blev til blandt andet på baggrund af de gode danske erfaringer med at åbne op for digital opbevaring af virksomhedernes regnskabsdata. Den danske regering har aktivt arbejdet for en ambitiøs og hurtig aftale, der skaber store muligheder for dansk erhvervsliv og grobund for placering af flere datacentre i Danmark.
 
De nye regler fjerner nationale krav til opbevaring af data, der forhindrer fri udveksling af data på tværs af det indre marked. Det vil bidrage til at indfri dataøkonomiens fulde potentiale, som Kommissionen anslår vil vokse til 4 pct. af Europas BNP i 2020.
 
Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
”Den digitale økonomi kender ikke grænser. Jeg er derfor stolt over, at der på baggrund afdanske erfaringer er skabt en tidssvarende ramme for dataudveksling på tværs af det indre marked. Jeg håber, at den nye europæiske ramme for frie datastrømme vil bidrage til den digitale omstilling i dansk erhvervsliv og til etableringen af endnu flere datacentre i Danmark”.

Kontakt: Presserådgiver Jesper Christiansen, tlf. 9133 7017, jec@em.dk