Iværksætterpanelet klar med nye anbefalinger

Publiceret 13-06-2018

Iværksætterpanelet afleverer i dag bud på , hvordan regeringen kan styrke iværksætternes mulighed for og lyst til at skabe den næste generation af vækstsucceser i Danmark.

Iværksætterpanelet præsenterer i dag deres nye anbefalinger, som skal adressere centrale udfordringer inden for adgang til udenlandsk talent, tiltrækning af kapital og udvikling af en stærk iværksætterkultur.
 
Formand for Iværksætterpanelet Tommy Andersen: 
”Vi ser et spirende iværksættermiljø i Danmark, som har potentiale til at skabe de næste store erhvervssuccesser. Mange store teknologivirksomheder, skabt ud af danske idéer og nogle af verdens bedste iværksættere, har tidligere valgt primært at videreudvikle deres forretninger andre steder end i Danmark. Det skal vi gøre alt for at sikre ikke sker med den næste generation”.
 
Erhvervsminister Brian Mikkelsen: 
”Jeg glæder mig til at studere forslagene nærmere. Regeringens har en ambition om at skabe en iværksætterkultur, hvor det bliver mere nærliggende at starte, udvikle og investere i virksomheder. Derfor synes jeg, at det er meget positivt, at iværksætterpanelet kommer medkonkrete bud på, hvordan vi kan skabe endnu bedre rammer for nystartede virksomheder.”
 
Regeringen nedsatte i april 2017 Iværksætterpanelet, som fik til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan det kan gøres lettere og mere attraktivt for iværksættere at starte ny virksomhed, og hvordan flere nye virksomheder kan tage de næste skridt og vokse sig store. Panelet afleverede sine første anbefalinger til regeringen i september 2017, hvoraf flere af forslagene indgik i regeringens udspil til og efterfølgende aftale om ”Erhvervs- og iværksætterinitiativer” fra november 2017. 

Iværksætterpanelets nye anbefalinger (PDF)

Kontaktperson: Pressechef René Gyldensten: 91 33 70 15, rgy@em.dk