Første iværksætter er klar til Fintech Lab

Publiceret 27-07-2018

Iværksættervirksomheden hiveonline bliver den første deltager i Finanstilsynets nye sandkasse, FT Lab. Finanstilsynet forventer snart at kunne udpege yderligere to virksomheder.

Hiveonline er ved at udvikle en blockchain-baseret platform til bl.a. kommunikation og betalingsformidling mellem mindre og mellemstore virksomheder, eksempelvis håndværkere, og deres kunder.

Hiveonline indleder nu et testforløb i samarbejde med Finanstilsynets fintech team, hvor blandt andet de lovgivningsmæssige rammer for virksomheden skal afklares i løbet af de kommende måneder. Finanstilsynet forventer snart at kunne udpege yderligere to deltagervirksomheder.  

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

”Jeg er glad for, at den første virksomhed nu er klar til Finanstilsynets FinTech Lab. Det er en vigtig opgave for regeringen at gøre det lettere og mere attraktivt for FinTech virksomheder at udvikle sin forretning i Danmark. Jeg ønsker både hiveonline og alle de kommende virksomheder i FT Lab held og lykke med det videre forløb.”

Finanstilsynets direktør Jesper Berg:

”Det er en væsentlig milepæl, at vi nu kan indlede samarbejdet med hiveonline som den første deltager i vores FT Lab. Dialogen med det finansielle iværksættermiljø har stor betydning for os, og den giver en unik mulighed for at få større indsigt i de nye teknologier og den praktiske anvendelse heraf.”

CEO for hiveonline Sofie Blakstad:

“Vi er meget begejstrede over udsigten til at skulle arbejde tæt sammen med Finanstilsynet og være en del af det første Fintech Lab for at udvikle hiveonlines platform, der skal skabe finansiel tillid til små og mellemstore virksomheder, og afprøve nye forretningsmodeller."

"Vi ønsker at give små og mellemstore virksomheder den støtte til at vokse, som så længe har været efterspurgt. For at gøre det vil vi fokusere på vores kunders behov og værdier. Det er derfor også vigtigt for os at sikre, at vores produkt er i overensstemmelse med lovgivningen og giver vores kunder den tilstrækkelige beskyttelse. Og det er netop her, at et tæt samarbejde med Finanstilsynet er omdrejningspunktet.”  

Om FT Lab

Finanstilsynets regulatoriske sandkasse, FT Lab, har til hensigt at skabe et sikkert miljø, hvor udvalgte virksomheder kan afprøve nye teknologier og forretningsmodeller inden for det finansielle område. 

De virksomheder, der bliver optaget, vil i en testperiode på 6 måneder kunne teste deres løsning på et begrænset antal kunder under rammer fastsat af Finanstilsynet. Virksomhederne er til enhver tid underlagt den gældende finansielle lovgivning.

Om hiveonline

Hiveonline er ved at udvikle en ny type platform med forskellige funktioner, der har til formål at skabe finansiel tillid til små og mellemstore virksomheder. 

Tilliden til virksomhederne sikres bl.a. gennem anvendelse af blockchain-teknologi, der gør det muligt at skabe en uslettelig fortegnelse over alt udført arbejde, tidslinjer, billeder, betalinger, kvitteringer og kommunikation mellem virksomhederne og de brugere, der bestiller et stykke arbejde gennem platformen. 

Når et arbejde er udført, vil en algoritme give den enkelte virksomhed en samlet tillidsscore på platformen. Platformen kan tilgås via mobiltelefon, og derved skærer løsningen fysisk papirarbejde og anden administration væk.

I FT Lab skal hiveonlines betalingsløsning med e-penge på baggrund af blockchain-teknologi testes og udforskes over for den finansielle lovgivnings rammer.

Kontakt:

Erhvervsministeriet:  91 33 70 07

Finanstilsynet: 33 55 82 82

Hiveonline: 

Kontaktperson Matthew Mims
E-mail: matt@hivenetwork.online
Tlf. 24 42 73 71