Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea

Publiceret 17-02-2018

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

Danmark indgik som det første EU-land nogensinde et strategisk partnerskab med Sydkorea i 2011. Dette partnerskab har været med til at styrke det politiske og kommercielle bånd landene imellem og førte i 2016 til indgåelse af en handlingsplan, der skal være med til at fremme samarbejdet yderligere inden for 30 konkrete områder bl.a. maritim industri og grøn energi.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: 
”Det tætte samarbejde mellem Danmark og Sydkorea har givet dansk erhvervsliv en helt særlig position i forhold til mange andre EU-lande. Særligt på det grønne område, hvor Danmark er en vigtig politisk og økonomisk partner for Sydkorea. Dette vil jeg være med til at styrke yderligere på rejsen til Sydkorea. Jeg mødes bl.a. med den koreanske erhvervsminister samt ministeren med ansvar for det maritime område, som jeg vil underskrive en maritim samarbejdsaftale med. Denne aftale vil være med til at styrke det maritime samarbejde yderligere. Sydkorea er utrolig vigtig for de danske maritime udstyrsleverandører. I 2016 stod Korea for ca. 15 % af Danske Maritimes medlemmers samlede eksport. Derfor er en erhvervsdelegation bestående af virksomheder fra den danske maritime udstyrsindustri med på rejsen. Sammen afholder vi et maritimt virksomhedsseminar med sydkoreanske kunder og et seminar med fokus på innovation og digitalisering i den maritime sektor.”

Udover de maritime og kommercielle interesser, vil rejsen til Sydkorea desuden have fokus på de Olympiske Lege, da Sydkorea fra d. 9.-25. februar 2018 er vært for de 23. olympiske vinterlege. Vinter-OL bliver skudt i gang den 9. februar og Danmark deltager med 17 atleter: To curlinghold (herrer og damer, 10 atleter), tre speedskatere, to alpinister, en langrendsløber og en freestyler.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: 
”Jeg ser frem til, på vegne af den danske regering at bakke op om de 17 danske atleter, som konkurrerer i Vinter-OL. Det er antalsmæssigt det næststørste danske hold til et Vinter-OL nogensinde, hvilket er utroligt flot. Jeg mener, at store internationale sportsbegivenheder som OL kan være med til at bygge bro og skabe diplomati mellem lande – bare se på Syd- og Nordkorea, som gik ind til åbningsceremonien under fælles flag. Jeg vil også selv benytte Vinter-OL til at mødes med den koreanske kulturminister og formalisere et kultursamarbejde mellem Danmark og Korea i 2019, som fejring af 60-året for diplomatiske forbindelser landene imellem.”

Kontakt: Presserådgiver i Erhvervsministeriet Rasmus Holm Thomsen, rht@em.dk, tlf.: 91 39 94 55.