Danish Maritime Days sætter Det Blå Danmark på verdenskortet

Publiceret 05-10-2015

Danmark sætter igen dagsordenen for de globale maritime drøftelser, når der den 5.-9. oktober 2015 afholdes Danish Maritime Days. Danish Maritime Days afholdes i et offentligt-privat samarbejde, der også skal skabe et internationalt udstillingsvindue for danske maritime løsninger og teknologier til gavn for vækst og beskæftigelse i Danmark.

Danish Maritime Days byder på en bred vifte af arrangementer rundt om i landet, herunder i Esbjerg, Aalborg, Rønne og København. De ca. 80 arrangementer afvikles som konferencer, events, messer, virksomhedsbesøg og workshops, og spænder fra offshore, uddannelsesmuligheder og pirateri til innovation og bæredygtig skibsfart. 

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

Danish Maritime Days er et godt eksempel på, hvordan vi sammen med erhvervet kan vise, hvad Det Blå Danmark har at tilbyde – lige fra maritime visioner over skibsfart til maritimt udstyr. Danske virksomheder står for kvalitet og innovative løsninger, og Danmark er et godt sted at etablere maritim virksomhed. Det Blå Danmark skaber eksport og vækst, og det skal Danish Maritime Days understøtte. 

Flagskibsarrangementet under Danish Maritime Days er Danish Maritime Forum, hvor erhvervs-og vækstministeren sammen med udenlandske ministerkolleger og topledere fra den globale maritime industri samles for at drøfte de vigtigste fremtidige udfordringer for den globale søfart og finde svarene herpå.

Danish Maritime Forum skaber dermed en vigtig platform for drøftelser om, hvordan den globale maritime industri kan håndtere muligheder og udfordringer på en økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig vis, og derved indfri søfartens fulde vækstpotentiale.

Kontaktperson: Peter Madsen: 91 33 70 17, ptm@evm.dk