Otte kommuner får hurtigere internet og bedre mobildækning

Publiceret 24-03-2015

Regeringen har givet otte kommuner mulighed for at låne 70 mio. kr. til at få bedre mobildækning og hurtigere internet i lokalområdet.

Borgere og virksomheder i otte kommuner kan se frem til hurtigere internet og bedre mobildækning i lokalområdet.

Regeringen har netop givet otte kommuner fuld låneadgang til forskellige projekter med at udbrede mobildækning og bredbånd. Kommunerne kan således straks gå i gang med at forbedre borgernes og virksomhedernes netforbindelse og mobildækning.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard:

Det er vigtigt både for de mennesker, der bor, arbejder eller har sommerhus i yderområderne, at de kan få hurtig adgang til nettet på computeren og mobilen. Det er til gavn for den lokale erhvervsudvikling og for beskæftigelsen, og det gør mange ting nemmere for borgerne. Derfor har regeringen taget initiativ til at sætte ekstra tempo på udbredelsen af bredbånd og mobildækning i landets yderområder. Jeg er tilfreds med, at vi nu kan give otte kommuner en hjælpende hånd til at forbedre internetforbindelsen lokalt. Og jeg håber, andre kommuner som er interesserede, vil søge lånepuljen inden den næste frist i maj.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

Adgang til veludviklet og tidssvarende bredbånds- og mobildækning i hele landet er en vigtig forudsætning for at drive virksomhed i dagens Danmark. Det glæder mig, at kommunerne gerne vil tage aktiv del i at fremme bredbånds- og mobildækningen. Puljen giver kommunerne bedre muligheder for f.eks. at stille dækningskrav eller at sætte en ny mobilmast op i dårligt dækkede områder. Det vil være til stor gavn for både erhvervslivet og borgere.

Læs hele pressemeddelelsen på kefm.dk