Bedre vilkår for iværksættere

Publiceret 08-05-2015

Regeringen offentliggør i dag en iværksætterpakke, der skal give iværksættere bedre mulighed for at udvikle deres forretning og skabe vækst og job. Iværksætterpakken indgår som del af udspillet om bedre vilkår for investeringer og iværksættere.

Formålet med iværksætterpakken er:

  • At understøtte iværksætternes adgang til alternative risikovillige finansieringskilder og kompetencer, der kan udvikle virksomheden.
  • At styrke iværksætterkulturen i Danmark gennem uddannelse i entreprenørskab og fremme netværk til stærke iværksættermiljøer i udlandet.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen: 

”Danske iværksættere skal ikke gå i stå i deres udvikling, fordi de ikke kan få finansiering til at udvide og udvikle forretningen. Vi tager derfor en række nye initiativer, der skal lette adgangen til finansiering. Det sker blandt andet ved at bringe alternative finansieringskilder som crowdfunding og business angel-investeringer mere i spil."

"Vi tager også initiativ til etablering af et erhvervs- og iværksætternetværk, der skal styrke erhvervssamarbejdet mellem Danmark og Silicon Valley. Det giver danske iværksættere bedre adgang til den viden, teknologiudvikling og det investeringsmiljø, der findes i Californien."

"Samtidig styrker vi den danske iværksætterkultur bl.a. gennem flere midler til uddannelse i entreprenørskab." 

De 7 initiativer i iværksætterpakken er:

  1. Øget kendskab til og brug af crowdfunding 
  2. Global Matching Facility
  3. Denmark Bridge - Erhvervs- og iværksætternetværk på tværs af grænser
  4. Vækstgarantier og lånegarantier til iværksættere
  5. Modernisering af væksthusenes indsats
  6. Flere akademikere i små og mellemstore virksomheder
  7. Styrkelse af uddannelsesindsats for entreprenørskab

Kontakt: Pressesekretær Søren Møller Nielsen, 22 44 50 60