Bedre vilkår for investeringer og iværksættere

Publiceret 10-05-2015

Regeringen offentliggør i dag et samlet udspil, der skal skabe bedre vilkår for investeringer og iværksættere i Danmark.

Udspillet bidrager til at fremme investeringer i forskning og innovation, og til at give iværksættere de rette rammer for at få deres virksomheder til at vokse. Udspillet indeholder syv initiativer, der skal styrke iværksættermiljøet i Danmark. 

Regeringen vil understøtte danske virksomheders forsknings- og udviklingsaktiviteter gennem bl.a. smidigere afskrivningsregler for forsknings- og udviklingsomkostninger. Derudover forhøjes puljen til opfølgning på Erhvervsbeskatningsudvalgets anbefalinger med 140 millioner kroner fra 2018, så der samlet afsættes 350 millioner kroner årligt.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen: 

”Med udspillet sætter vi bredt ind for at skabe bedre rammer om iværksættere og virksomheders investeringer og udvikling. Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv." 

"Danske iværksættere skal ikke gå i stå i deres udvikling, fordi de ikke kan få finansiering til at udvide og udvikle forretningen. Vi tager derfor en række nye initiativer, der skal lette adgangen til finansiering. Det sker blandt andet ved at bringe alternative finansieringskilder som crowdfunding og business angel-investeringer mere i spil." 

"Vi tager også initiativ til etablering af et erhvervs- og iværksætternetværk, der skal styrke erhvervssamarbejdet mellem Danmark og Silicon Valley. Det giver danske iværksættere bedre adgang til den viden, teknologiudvikling og det investeringsmiljø, der findes i Californien. Samtidig styrker vi den danske iværksætterkultur bl.a. gennem flere midler til uddannelse i entreprenørskab." 

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen:

"Det er for at sikre ny vækst og arbejdspladser, at vi nu lemper skattereglerne for virksomheders afskrivning af investeringer i forskning. Det gør det mere attraktivt for private virksomheder at investere i ny viden og udvikling af nye produkter.”

Initiativerne er:

Kontakt: Søren Møller Nielsen, 22 44 50 60