41,5 mio. kr. til at føre vækstplaner ud i livet

Publiceret 23-09-2013

Regeringen, Venstre, Konservative og Liberal Alliance har indgået aftale om udmøntning af 24 mio. kr. i 2014 og 17, 5 mio. kr. i 2015 til at gennemføre initiativer som opfølgning på vækstplanen for sundheds- og velfærdsløsninger og vækstplanen for vand, bio og miljøløsninger.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:
"Med aftalen gør vi det blandt andet nemmere for virksomheder at få adgang til nationale sundhedsdata. Der ligger et stort forsknings- og udviklingspotentiale i en effektiv indgang til de unikke danske sundhedsdata. Det arbejde sætter vi nu i gang.
Med aftalen får vi derudover mulighed for at igangsætte en række andre konkrete tiltag til gavn for virksomhedernes vækstvilkår på sundheds- og velfærdsområdet og på vandområdet."

Aftalen indeholder 9 initiativer. Blandt disse:

  • En effektiv indgang til nationale sundhedsdata for nationale og international aktører skal skabe bedre muligheder for at udnytte forsknings-, udviklings- og erhvervspotentialet i de danske sundhedsdata.
  • For at fremme en totaløkonomisk tilgang til indkøb på sundheds- og velfærdsområdet skal der udvikles regnemetoder for arbejdskraftbesparelser og totaløkonomi ved indkøb af nye løsninger på sundheds- og velfærdsområdet.
  • Eksportfremmeindsatsen for virksomheder inden for sundheds- og velfærdsområdet styrkes med flere sundhedseksperter og tematiserede eksportfremstød.

Læs mere om alle initiativerne her