Tage Reinert bliver ny bestyrelsesformand for DanPilot

Publiceret 05-11-2013

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har i dag besluttet, at Tage Reinert bliver den kommende bestyrelsesformand for den nye selvstændige offentlige virksomhed DanPilot, der er en omdannelse af det statslige lodsvæsen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:
"Med Tage Reinert ved roret er jeg sikker på, at DanPilot er godt rustet til den omstilling virksomheden står over for. Både når det gælder overgangen fra offentlig myndighed til selvstændig offentlig virksomhed og de ændringer, der følger af den kommende lodslov."

Tage Reinert:
"Jeg ser meget frem til den kommende opgave. DanPilot er en unik virksomhed, der står over for mange spændende udfordringer i den kommende tid. Jeg glæder mig til at bygge videre på det vigtige arbejde DanPilot allerede har gjort for at sikre en så effektiv lodsning i danske farvande som muligt." 

Tage Reinert har en solid ledelsesmæssig baggrund som direktør for en række større virksomheder, herunder Scandlines A/S. Tage Reinert har dermed et godt kendskab til det maritime erhverv kombineret med flere års erfaring som bestyrelsesmedlem i private virksomheder.

DanPilot er en omdannelse af det statslige lodsvæsen til en selvstændig offentlig virksomhed (SOV). Omdannelsen til SOV vil sikre, at lodsvæsnet kan drives på mere forretningslignende vilkår og er dermed første skridt på vejen mod et mere effektivt lodsmarked.

DanPilot udfører ca. 18.000 lodsninger årligt i de danske farvande og er dermed det langt største lodseri i Danmark. Virksomheden har en årlig omsætning på ca. 350 mio. kr. årligt og beskæftiger ca. 280 medarbejdere.

DanPilots bestyrelse:

Formand: Tage Reinert 
Statsautoriseret revisor og professionelt bestyrelsesmedlem.

Næstformand: Marianne Granhøj 
Partner og advokat i Kromann Reumert.

Menigt medlem: Thorkild E. Jensen 
Tidligere forbundsformand for Dansk Metal, i dag forbundsrådgiver for Dansk Metal.

Menigt medlem: Steen Schougaard Christensen 
Cand.merc.jur. fra Aalborg Universitet og administrerende direktør i DSB Vedligehold.

Menigt medlem: Pernille Dahlgaard 
Cand.polit. fra København Universitet, tidligere kommerciel direktør for Seago Line og nu fuldtids MBA-studerende ved INSEAD.

Herudover vil DanPilots medarbejdere vælge 3 bestyrelsesmedlemmer.