Jesper Kongstad genvalgt som formand i Den Europæiske Patentorganisation

Publiceret 21-03-2013

Den Europæiske Patentorganisations (EPO) administrationsråd har genvalgt Patent- og Varemærkestyrelsens direktør, Jesper Kongstad, som formand for EPO’s øverste organ, administrationsrådet.

Erhvervs- og Vækstminister Annette Vilhelmsen:
"Det er af stor betydning for danske virksomheder, at Danmark er med til at påvirke arbejdet for at forbedre det europæiske patentsystem. Det er derfor udtryk for en stor anerkendelse af denne indsats, at Jesper Kongstad nu er blevet genvalgt til posten som formand for EPO’s administrationsråd.
Jesper Kongstad har som formand for administrationsrådet siden 2010 været stærkt engageret i arbejdet med at fastholde EPO’s position, som globalt førende inden for patentsagsbehandling med fokus på kvalitet og effektivitet. Jesper Kongstad skal være med til at fortsætte denne vigtige udvikling inden for EPO, som har fået fornyet betydning med den endelige vedtagelse af den europæiske patentreform, hvor EPO kommer til at spille en væsentlig rolle." 

EPO er en europæisk organisation, der blev etableret i 1977 på grundlag af den europæiske patentkonvention. Danmark tiltrådte i 1990. Organisationen består i dag af 38 medlemsstater. Hovedaktiviteten er udstedelse af europæiske patenter, der foretages af det europæiske patentkontor, som hører under EPO. EPO anses for globalt førende inden for patentsagsbehandling.

EPO har ca. 7000 ansatte, hvoraf størstedelen beskæftiger sig med patentsagsbehandling. I 2012 blev der udstedt godt 65.000 europæiske patenter og omsat for knap 2 mia. euro.

Fakta om den Europæiske Patentorganisation (EPO)