Ny aftale fremtidssikrer dankortet

Publiceret 23-05-2013

Dankortet er langt det billigste betalingskort i Danmark for såvel forretninger som forbrugere og for samfundet som helhed. Dansk Erhverv og Nets har indgået en aftale om butikkernes fremtidig betaling for at modtage dankortet. Aftalen betyder, at foretningernes betaling af omkostningerne ved driften af dankortsystemet øges fra 50 pct. til 100 pct. over 5 år. Med aftalen er Dansk Erhverv og Nets enige om de fremtidige rammer for dankortets omkostningsstruktur og videreudvikling.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:
"Dankortet er danskernes foretrukne betalingskort. Det er langt det billigste betalingskort i Danmark. Og vi ved, at det er et sikkert og effektivt betalingsmiddel. Der er derfor rigtig mange gode grunde til at fremtidssikre dankortet. Jeg er derfor glad for, at Dansk Erhverv og Nets er nået til enighed om en aftale, der kan være med til at videreudvikle og modernisere dankortet. Med aftalen sikrer vi, at bankerne fortsat udsteder dankort til de danske forbrugere. Med de nye regler vil dankortet også i fremtiden være et billigt, effektivt og sikkert betalingsmiddel, og det får både forbrugere, forretninger og banker glæde af på sigt." 

Ministeren vil på den baggrund ændre reglerne for dankortets omkostningsstruktur og har i dag sendt en bekendtgørelse i bred høring.

Bekendtgørelse