Annette Vilhelmsen: Regeringens forslag om dagpengereformen skal gennemføres hurtigst muligt

Publiceret 14-05-2013

Regeringen har i dag præsenteret et forslag til en ny indfasning af dagpengereformen. Udspillet skal sikre, at de personer, der ellers vil blive ramt af dagpengereformen, opretholder deres offentlige forsørgelsesgrundlag. Dermed giver vi de ledige ekstra tid til at søge job og komme i arbejde.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:
"Som jeg sagde for et par uger siden, har vi et stort problem på dagpengeområdet. Derfor er jeg meget glad for, at vi i dag har fremlagt en løsning, der tager hånd om de mange tusinde danskere, der uforskyldt risikerede at miste deres offentlige forsørgelsesgrundlag.
Regeringen præsenterer i dag en løsning, der retter op på den alt for hurtige indfasning af dagpengereformen, som VKO indførte.
Regeringen har, siden den kom til, taget flere initiativer for at imødegå disse udfordringer. Det har gavnet en række mennesker, men har vist sig ikke at være tilstrækkeligt, også fordi væksten i Europa og i Danmark fortsat er svag. Vores arbejdsmarked og beskæftigelsessystem har ikke kunnet klare at tage imod så mange langtidsledige på samme tid.
Det udspil, regeringen præsenterer i dag, rummer både en løsning for de mennesker, der har et akut problem, samtidig med at vi lægger sporerne til en langsigtet modernisering af vores beskæftigelses- og dagpengesystem. Målet er et system, der fungerer bedre til gavn for de ledige og virksomhederne.
Det er vigtigt, at vi hurtigt får en aftale i stand. Derfor har vi inviteret Enhedslisten til drøftelser allerede på torsdag. Det er min forhåbning, at vi hurtigt kan få landet en politisk aftale."