Verdens største vandkonference skal til Danmark

Publiceret 30-04-2013

Regeringen har besluttet at gå ind i kampen om at få World Water Forum til Danmark i 2018. Modkandidaterne hedder Brasilien og Rusland

Står det til regeringen skal 15.000-20.000 politikere, virksomheder, forskere, og organisationer mødes i København i 2018 for at diskutere, hvordan vi bedst sikrer de livsvigtige ressourcer, vand, energi og fødevarer.

Regeringen har derfor besluttet at søge om værtskab for konferencen World Water Forum, der afholdes hvert tredje år. World Water Forum er verden største konference om vand, hvor politikere, virksomheder, ngo’er og forskere mødes for at diskutere løsninger og strategier for alt, hvad der omhandler vand.

Miljøminister Ida Auken:
"Det er en stor opgave at skulle kæmpe med Brasilien og Rusland om værtskabet, og det bliver ikke let. Men hvis det lykkedes at få World Water Forum til Danmark, så bliver det den største internationale begivenhed i Danmark i dette årti. Det er et kæmpe udstillingsvindue for grøn teknologi, og der kommer masser af politikere, virksomheder og organisationer til konferencen." 

Det globale marked for vandløsninger forventes at vokse med seks procent de kommende fem år og rummer mulighed for øget vækst og beskæftigelse i Danmark.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:
"I Danmark er vi på forkant, når det drejer sig om grøn omstilling. Hvis det lykkes Danmark at vinde værtskabet for World Water Forum vil vi få mulighed for at vise omverdenen, at det er muligt at skabe grøn vækst og samtidig begrænse det globale forbrug af vand. Og endeligt får vi et markant internationalt udstillingsvindue, der viser danske virksomheders grønne løsninger og produkter frem for hele verden og dermed bidrager til at skabe nye arbejdspladser i Danmark."

Vand i alle udfordringer

Får Danmark værtskabet vil fokus blive lagt på at tænke vand ind i globale udfordringer som fattigdom, fødeproduktion og energiforsyning. Initiativet vil kunne bidrage til at identificere og udvikle grønne løsninger.  

Udviklingsminister Christian Friis Bach:
"Vi skal bidrage til at gøre verden mere vandeffektiv. 70 procent af verdens vandforbrug går til fødevareproduktion. Samtidig står vi over for en forventet vækst i verdens forbrug af vand, energi og fødevarer på ca. 40 % frem mod 2050. Og den største del af væksten vil ske i udviklingslandene. Det er derfor vigtigt, at vi samarbejder tæt med udviklingslandene om at finde løsninger. WWF er en mulighed for, at Danmark kan bidrage med sine stærke kompetencer og teknologi på vandområdet." 

Senest i marts 2014 bliver det afgjort, hvem der får tildelt arrangementet.

Vandteknologi er en dansk styrkeposition. Danmark eksporterer vandteknologi for 14-15 milliarder kroner om året. I de senere år har Danmark dog tabt markedsandele til mange af de lande, vi normalt sammenligner os med.

World Water Forum skal bidrage til at vende kurven for dansk eksport af vandteknologiløsninger.