Annette Vilhelmsen skyder den årlige iværksætteruge i gang

Publiceret 12-11-2012

For femte år i træk afholdes den årlige iværksætter- og vækstkampagne Uge 46. I løbet af ugen vil mange tusinde børn, studerende og iværksættere deltage i mere end 200 arrangementer over hele landet.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen åbner årets iværksætteruge på Københavns Rådhus mandag den 12. november fra kl. 15.00. Der vil i den kommende uge være arrangementer over hele landet med fokus på iværksætteri og vækst i Danmark.

Det årlige iværksætterindeks offentliggøres i forbindelse med opstarten af iværksætterugen. Årets iværksætterindeks viser, at rammevilkårene for iværksættere i Danmark er placeret på en 10. plads blandt OECD-landene. Danmark scorer godt på parametre som markedsadgang og videnskabelse- og spredning, men iværksætterkulturen i Danmark halter efter mange andre OECD-lande. Indekset peger samtidig på, at iværksætteraktiviteten i Danmark er steget set over de sidste ti år, men at Danmark fortsat er udfordret, når det kommer til at få iværksættere ind i solide vækstforløb.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:
"Iværksættere og vækstvirksomheder er vigtige for Danmark. De skaber fornyelse, styrker produktiviteten og står for ca. en tredjedel af alle nye job i Danmark. Danske iværksættere har generelt gode rammebetingelser. Faktisk topper Danmark blandt OECD-landene målt på iværksætternes markedsforhold, fx adgangen til internationale vækstmarkeder. Men der er også områder, hvor vi kan og skal blive bedre.
Vi har brug for, at flere iværksættere kommer ind i solide vækstforløb. Her er adgangen til finansiering en barriere for mange. Regeringen har med sit forslag til en kreditpakke lagt konkrete forslag på bordet, der kan danne basis for et øget udlån til de danske virksomheder på over 12 mia. kr. Vi har brug for, at flere får lyst til og mod på at prøve kræfter med livet som iværksætter. Og vi har brug for, at de får de nødvendige kompetencer, så de kan føre deres ambitioner ud i livet. Jeg er meget glad for at kunne præsentere årets iværksætteruge, der med mere end 200 arrangementer og mange tusinde deltagere over hele landet sætter fokus på at fejre iværksætteri i Danmark og styrke den danske iværksætterkultur."

 Faktaark 

Læs hele iværksætterindekset