Annette Vilhelmsen åbner Mæglings- og klage-institution for ansvarlig virksomhedsadfærd

Publiceret 01-11-2012

Ny mæglings- og klageinstitution er klar til at behandle klager om mulige overtrædelser af OECD-retningslinjerne og udbrede kendskabet til, hvad virksomheders ansvar indebærer.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen åbnede i dag Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:
"Danmark er allerede langt fremme på CSR-området. Vi er et af de første lande, der implementerer nye anbefalinger fra FN og OECD. Og med den nye Mæglings- og klageinstitution tager vi endnu et vigtigt skridt i retning af at nå målet om at være internationalt kendt for ansvarlig vækst. Ansvarlighed og vækst skal gå hånd i hånd og skabe fælles værdier – både for virksomhederne og for samfundet." 

Mæglings- og klageinstitutionen skal behandle sager, om danske virksomheders mulige overtrædelser af OECD’s retningslinjer for samfundsansvar. Det er tillige institutionens opgave at sikre, at virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder får kendskab til retningslinjerne, så de kan overholde de internationale regler på området.  

Formand for Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomheds-adfærd Mads Øvlisen:
"Jeg er glad for, at Mæglings- og klageinstitutionen nu kan påbegynde sit virke. Vi skal udbrede kendskabet til OECD's retningslinjer for multinationale virksomheder og give personer, ngo'er og andre, der føler sig krænket, mulighed for at klage. Vi stræber efter at blive et sted, hvor danske virksomheder kan få en gennemskuelig og afbalanceret behandling, når det påstås, at de har krænket retningslinjerne."

Fakta om Mæglings- og Klageinstitutionen

Læs mere på virksomhedsadfærd.dk