Erfaren erhvervsmand i spidsen for bestyrelsen for Dansk Design Center

Publiceret 16-03-2012

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har udnævnt adm. direktør Lars Mikkelgaard-Jensen, IBM Danmark, som formand for Dansk Design Centers bestyrelse.

Dansk Design Center er en selvejende institution under Erhvervs- og Vækstministeriet, som udvikler og formidler viden om design og arbejder for at fremme brugen af design i erhvervslivet. 

Dansk Design Center modtager tilskud fra Erhvervs- og Vækstministeriet og er en vigtig del af regeringens indsats på designområdet.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Jeg er glad for, at Lars Mikkelgaard-Jensen har sagt ja til at indtræde som formand for Dansk Design Centers bestyrelse. Lars Mikkelgaard-Jensen har et indgående kendskab til dansk erhvervsliv, hvilket er helt centralt i forhold til Dansk Design Centers arbejde med at få flere virksomheder til at anvende design i forbindelse med innovation og forretningsudvikling”. Jeg er sikker på, at vi med Lars Mikkelgaard-Jensen som formand og Nille Juul-Sørensen som adm. direktør får et stærkt team i spidsen for Dansk Design Center.

Lars Mikkelgaard-Jensen har siden 2004 været administrerende direktør for IBM Danmark, og er desuden medlem af bestyrelsen for Vækstfonden og medlem af hovedbestyrelsen og erhvervspolitisk udvalg i DI.

Adm. direktør Lars Mikkelgaard-Jensen:

Danmark står med en betydelig vækst- og produktivitetsudfordring, hvor styrket design og innovation i virksomhederne er en del af svaret. Vi ved fra flere undersøgelser, at anvendelse af design har en positiv effekt på virksomheders bundlinje. Jeg glæder mig utrolig meget til at være med til at udbrede denne viden og sikre, at flere danske virksomheder får øjnene op for, hvordan design kan anvendes til at skabe innovation og vækst.
 

Fakta

Dansk Design Center’s (DDC) er en selvejende institution stiftet af Designrådet i 1978.

Dansk Design Center’s formål er at fremme anvendelse af design i erhvervslivet og professionalisere designbranchen samt dokumentere, fremme og brande dansk design nationalt og internationalt.

Dansk Design Center styres af en resultatkontrakt indgået mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Dansk Design Center. DDC får i 2012 25 mio. kr. i tilskud fra staten.