Kronprinsparret åbner EXPO i Sydkorea

Publiceret 12-05-2012

Verdensudstillingen i Sydkorea er netop åbnet. Den danske pavillon demonstrerer, hvordan danske virksomheder arbejder innovativt og bæredygtigt for at udnytte vind, vand og kreative ressourcer. Pavillonen åbnes af kronprinsparret og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Jeg er meget tilfreds med den danske pavillon og den måde vi får formidlet nogle af dansk erhvervslivs styrkepositioner, blandt andet inden for vand, vind og kreativitet.
Jeg er sikker på, at pavillonen vil få rigtig mange besøgende på EXPO i Sydkorea. Temaet ’Det levende hav og kyst’ giver en stærk platform, som Danmark og danske virksomheder kan markedsføre sig på. Og det giver gode muligheder for at bygge videre på den markedsføring, vi opnåede under EXPO 2010 i Shanghai.

Den danske pavillon bærer titlen Denmark // Horizon og fortæller historien om at omhyggelig planlægning, bred horisont og politiske, teknologiske og infrastrukturelle initia­tiver har skabt et Danmark, hvor vind, vand, bæredygtighed og innovation skaber grøn vækst.

EXPO 2012 afvikles i Yeosu, Sydkorea fra den 12. maj - 12. august 2012. De koreanske EXPO-arrangører forventer 8 mio. besøgende. Den danske pavillon har et grundareal på ca. 1000m2, og det forventes, at ca. 10 % af det samlede publikumstal svarende til 800.000 gæster vil besøge den danske pavillon.

Fra den 13.-15. maj står Kronprinsparret sammen med erhvervs- og vækstministeren, ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser og handels- og investeringsministeren i spidsen for et stort dansk erhvervsfremstød.

Fakta

  • Der er pressebilleder til rådighed på http://eng.expo2012.kr/main.html
  • Den danske deltagelse er et offentligt-privat partnerskab mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og projektets fire private hovedpartnere: A.P. Møller - Mærsk, Grundfos, LEGO Koncernen og Vestas Wind Systems A/S.

  • Koncept og arkitektur blev fastlagt gennem et nationalt udbud i foråret 2011. Vinderteamet består af COBE arkitekter, Grontmij og Designit.

  • Det samlede budget for den danske deltagelse ved EXPO 2012 er på 16 mio. kr. Heraf finansierer staten med 10 mio. kr. og projektets fire private hovedpartnere bidrager hver med 1,25 mio. kr. Den resterende million er finansieret via mindre partnere og sponsorer.

  • Det er visionen, at den danske pavillon skal vise og demonstrere danske kernekompetencer, innovative teknologier og kreative løsninger med henblik på at fremme en grønnere global økonomi. Cases om bæredygtige energikilder og transportformer, innovativt og bæredygtigt udnyttelse af vores vandressourcer samt kreativitet og innovation vil vise vores position som foregangsland, når det handler om at balancere en høj vækst med grøn udvikling.