Dankortet er populært og sikkert

Publiceret 31-05-2012

Dankortet er sikkert og det mest benyttede betalingskort i Danmark. Det viser rapporten ”Betalingskortmarkedet 2012”, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet for erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Fysiske butikkers abonnementspris for at modtage dankortbetalinger er i 2012 faldet med 18 procent sammenlignet med 2011. Faldet skyldes en kombination af et fald i omkostningerne ved at drive dankortet og en stigning i antallet af transaktioner med dankortet.

Efter chippen blev indført på dankort i 2004, er antallet af sager om misbrug af kortet faldet markant. Der har ikke været sager om forfalskning af dankort siden 2008.

Siden 2009 har danskerne haft flere internationale betalingskort end dankort og Visa/dankort. Inden for de seneste fem år er brugen af de internationale kort, der er udstedt i Danmark, seksdoblet. Men dankortet er stadig det mest brugte.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Rapporten viser, at vi har et godt betalingssystem i Danmark. Dankortet er sikkert for forbrugerne, og omkostningerne for de fysiske butikker falder både i år og næste år.
Dankortet er fortsat danskernes foretrukne betalingsmiddel, selv om de internationale kort også ligger i tegnebogen. Men det er dankortet, vi oftest hiver frem.
Rapporten viser også, at sikkerheden på dankortet er høj. Der er ingen sager om falske dankort, og antallet af misbrugssager er faldet, siden chippen blev indført. Når et betalingsmiddel er så sikkert, sparer samfundet millioner hvert år.

Rapporten er den fjerde i sin række og vil udkomme næste gang i 2014.

Læs rapporten ”Betalingskortmarkedet 2012” på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside

Læs mere på den offentlige forbrugerportal forbrug.dk

Faktaark