Stor europæisk patentpris til dansk virksomhed

Publiceret 14-06-2012

Den europæiske patentpris er i dag blevet uddelt til opfindere fra danske Widex ved European Inventor Award 2012 i Skuespilhuset i København. Prisen tildeles for Widex’ banebrydende computerteknologi til at designe høreapparater med. Den fornemme pris understreger danske virksomheders innovationsevne, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

For andet år i træk vinder en dansk virksomhed en prestigefyldt, europæisk patentpris ved European Inventor Award, der betegnes som patentverdenens svar på Oscaren. Og hele fire gange har danske virksomheder været nomineret i de syv år, prisen er blevet uddelt. Dette år vandt de tre opfindere Jan Tøpholm, Søren Westermann og Svend Vitting Andersen fra Widex prisen i den store industri-kategori, som blandt andet tyske Audi tidligere har vundet.

I år fandt prisuddelingen for første gang sted i Danmark i Skuespilhuset i København, og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn holdt velkomsttale til de flere hundrede fremmødte – heriblandt det danske kongehus, virksomhedsledere, opfindere og journalister.

Den Europæiske Patentpris uddeles af Den Europæiske Patentorganisation (EPO) for at fejre de største opfindelser i Europa og i verden. Prisuddelingen blev afholdt i samarbejde mellem Kommissionen og det danske EU-formandskab.

Sidste år vandt Jens Dall Bentzen fra Dall Energy ApS i kategorien for små og mellemstore virksomheder, og tidligere har opfindere fra Novo Nordisk og it-virksomheden Cryptomatic været nomineret.